Cole i zvanično na čelu Crvenog krsta Bujanovac

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. april 2023. Damjan Popović Cole od danas je zvanično sekretar Crvenog krsta Bujanovac, a za predsednika je izabran dr Stefan Stošić, kao što su ranije Bujanovačke najavile. Na čelnoj poziciji u Crvenom krstu Popović će zameniti Bratislava Lazarevića, koji je CK vodio više od 20 godina.

Na današnjoj Izbornoj skupštini CK, najpre je jednoglasno za novog predsednika izabran Stošić i novi Upravni odbor, koji je odmah potom imenovao Popovića za sekretara.

Lazareviću je istekao mandat prošle godine, a sednica Izborne skupštine nije održana, pa je Crveni krst Srbije početkom ove godine imenovao privremeni odbor i Popovića za vršioca dužnosti sekretara, o čemu su Bujanovačke pisale.

Promene u Crvenom krstu Bujanovac posle 20 godina: Popović novi sekretar

Da upravo Popović, sa 35 godina staža, nastavi da vodi CK bila je želja kolektiva.

Posle imenovanja Popović je Bujanovačkim rekao da se Crveni krst suočava sa sudskim procesima zbog tužbi 12 radnika kojima su isplaćivane plate manje od zakonskog minimalca.

-To je trenutno naš najveći problem koji brzo moramo da rešimo, moj predlog je da se procesi obustave, da postignemo dogovor i da se CK obaveže da će radnicima isplatiti ono što im duguje – kaže Popović.

Ne računajući ovo, dodao je, CK funkcioniše normalno i ispunjava sve svoje obaveze i prema korisnicima i prema zaposlenima.

-Naša pekara dobro radi, redovno isplaćujemo plate radnicima. Istovremeno sprovodimo sve redovne aktivnosti  – kaže Popović.

U Crvenom krstu je zaposleno 28 radnika, dodaje Popović kome je poveren mandat od 4 godine.

Prethodni sekretar Lazarević ostaje u Crvenom krstu i to na mestu saradnika za akcije.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *