„Škodomanija“ na jugu, predsednik Trgovišta u „superbu“ od 40.000 evra

Bujanovac, 11. april 2023. (Foto „Škoda auto“: Ilustracija)- Škoda, i to njen najpopularniji model „superb“, omiljeno je vozilo predsednika južnosrpskih opština. „Škodomaniji“ nije odoleo ni Nenad Krstić, predsednik Opštine Trgovište, jedne od najsiromašnijih u Srbiji. Opština koju vodi ovaj naprednjak, kupila je novu “škodu superb” za 4,8 miliona dinara. Novi službeni auto kupljen je od firme Auto Čačak. Krstićev potez za opoziciju je klasičan primer rasipništva.

U ovom modelu automobila vozi se i predsednik Bujanovca Nagip Arifi, koji je „superb“ kupljen nov 2018. nasledio od Šaipa Kamberija, ali i Šćiprim Arifi u Preševu i Slobodan Milenković u Vranju.

Ipak, meštane Trgovišta posebno je uznemirila obnova voznog parka u jednoj od najsiromašnijih opština u zemlji.

“U teškim vremenima ekonomske krize, kada građani Trgovišta jedva sastavljaju kraj sa krajem, a deca se leče SMS porukama i postoji mnoštvo problema koji su prioritet za rešavanje, čelnici opštine se razbacuju parama i kupuju auto vredan 41.000 evra”, poručuju iz odbora Narodne stranke u Trgovištu, prenose Južne vesti.

Kako se može zaključiti iz javne nabavke, tehnička specifikacija sastavljena je kao poručena za “škodu superb”, jer se tražilo vozilo sa karakteristikama specifičnim za ta vozila.

Firma koja je generalni uvoznik za “škode” – Auto Čačak jedina se javila na tender, a trgovina je vredna 4,8 miliona dinara sa PDV-om.

Firma je poznata po tome što je više puta “škodama” osvežavala vozne parkove gradova, opština, preduzeća i ustanova na jugu, najčešće u Nišu, ali i u Leskovcu, Pirotu, Dimitrovgradu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *