Alkohol i brzina na meti saobraćajaca tokom praznika

Bujanovac, 13. april 2023. (Foto MUP Srbije)- Alkohol, psihoaktivne supstance, prekoračenje brzine i nevezivanje pojaseva, kako na prednjim sedištima tako i na zadnjoj klupi kao i upotrebu dečjih sedišta pojačano će kontrolisati saobraćajna policija tokom uskršnjih praznika.

Agencija za bezbednost saobraćaja apelovala je danas na sve učesnike saobraćaja da obrate posebnu pažnju i budu dodatno oprezni u periodu uskršnjih praznika kada se očekuje povećan intenzitet saobraćaja na putevima u Srbiji. Saobraćana polcija će uobičajeno pojačati kontrole na svim najfrekventnijim putnim pravcima u zemlji.

Za mnoge je danas poslednji radni dan pred uskršnje praznike pa se kasnije posle podne očekuju velike gužve na putevima.

Major Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije apeluje na vozače da se naoružaju strpljenjem. Upozorava da čekanje na naplatnim rampama i graničnim prelazima „ne nadoknađuju“ prebrzom vožnjom, ističući da je to uzrok svake druge nesreće u Srbiji, prenosi RTS.

Tokom uskršnjih praznika zaključno sa ponedeljkom, kako kaže major Aleksandar Radenković, saobraćajna policija kontrolisaće prekršaje čije kršenje najviše utiče na nastanak nezgoda i težinu posledica. To su, kaže, alkohol, .

Podseća da samo jedna loša odluka kao što je vožnja pod dejstvom alkohola može da promeni život osobe koja je za volanom kao i njegove porodice.

U okviru zajedničke akcije saobraćajnih policija u 30 zemalja Evrope, major Radenković najavljuje da će se tokom cele naredne nedelje na putevima pojačano kontrolisati brzina vozila.

„Svaka druga nesreća u Srbiji je posledica prebrze vožnje tako da će policija ne samo ručnim radarima već i radarima u sistemu video-nadzora, merenjem prosečne brzine kao i presretačima pojačano kontrolisati vozače tokom cele naredne nedelje“, naglašava Radenković.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *