fbpx

U Reljanu kod Preševa obeležena 24. godišnjica pogibije srpskih vojnika

Bujanovac, 14. april 2023. (foto Grad Vranje) – Polaganjem venaca i cveća na spomen obeležje u selu Reljan kod Preševa, u četvrtak je obeležena 24. godišnjica pogibije sedmorice pripadnika 78. motorizovane brigade Vojske Srbije.

Oni su stradali od NATO projektila tokom agresije na Srbiju 1999. godine.

Na godišnjicu pogibije članovi porodice, pripadnici vojske, predstavnici grada Vranja i okruga odali su počast majoru Ljubisavu Stojanoviću, kapetanu Draganu Lukiću, starijem vodniku Željku Alaru, desetaru Dimčetu Stamenovom, kao i vojnicima Slobodanu Mirkoviću, Aleksandru Popoviću i Ninoslavu Milenkovu.

Na spomenik poginulim herojima u Reljanu venac su položili predstavnici gradske vlasti u Vranju, u ime Ministarstva odbrane i Kopnene vojske komandant general – potpukovnik Milosav Simović , kao i delegacije udruženja i članovi porodica poginulih boraca.

„Selo Reljan i ovo mesto na kome se sada nalazimo postala su najbolnija mesta u istoriji postojanja 78. motorizovane brigade, a 15. april tužan i nikad zaboravljen dan. Sedmorica naših junaka ovde su ostali na večnoj straži da prkose i opominju da se nikad ne zaboravi“, rekao je između ostalog zamenik komandanta 4. brigade Kopnene vojske Srbije pukovnik Siniša Nikolić.

Pomen stradalim oficirima i vojnicima služio je vojni sveštenik, otac Aleksandar.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *