fbpx

Upozorenje policije: Evo kako da prepoznate prevarante koji se predstavljaju kao saobraćajci

Bujanovac, 14. april 2023. Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je video snimak u kome podseća građane na obeležja saobraćajne policije, kako ih ne bi prevarili ljudi koji se lažno predstavljaju kao policajci.

Da građani ne bi bili prevareni potrebno je da obrate pažnju na uniformu saobraćajnog policajca.

Prema navodima MUP-a, svi saobraćajni policajci nose uniformu, na levoj strani uniforme u visini grudi imaju značku policije, a na desnoj oznaku sa prezimenom i brojem policijskog službenika koji mora odgovarati broju službene legitimacije.

„Građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kome se mogu videti vozilo kojim je izvršen prekršaj, registarski broj, kao i ostala obeležja prekršaja, bilo da je prekršaj dokumentovan ručnim radarom ili radarom koji je ugrađen u vozilo bez spoljnih obeležja policije, takozvani presretač“, navodi se u saopštenju.

Mup je pozvao građane da, ukoliko su bili žrtva lažnog predstavljanja, ili imaju bilo kakva saznanja o tome, prijave policiji na broj 192 ili u najbližoj policijskoj stanici.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *