Nagrade za inovacije i preduzetništvo, prezentacija u sredu u Bujanovcu

Bujanovac, 18. april 2023. Zajednica albanskih opština u regionu, čiji je član i Bujanovac, organizovaće u sredu u Domu kulture prezentaciju konkursa za ICT nagrade za inovacije i preduzetništvo.

Kako je saopšteno iz Opštine, ICT Nagrade u partnerstvu sa Zajednicom albanskih opština u regionu i ima za cilj da produbi saradnju između dve institucije za dalji razvoj inovacija i preduzetništva na svim teritorijama na kojima žive Albanci, a posebna pažnja posvećena opštinama na čijem čelu su Albanci.

Opština Bujanovac iz budžeta plaća 10.000 evra za članstvo u Zajednici albanskih opština

“Albanske ICT Nagrade počinje informativne sastanke o načinima apliciranja, kriterijumima konkursa i mogućnostima. Svake godine održava se 15 takve prezentacije u različitim gradovima Albanije, Kosova, Severne Makedonije i svim opštinama u regionu u kojima se govori albanski jezik”, navode iz Opštine.

Informativni skup u Bujanovcu će održati u sredu (19. april) od 15 časova u Domu kulture.

“Ova organizacija je posebno posvećena omladini, đacima, studentima, članovima  inovacionih centara, koji će biti obavešteni o konkursu i dobiti priliku da dobiju odgovore na pitanja u vezi konkursa”, navodi se u objavi.

Jačanje saradnje Zajednice i ICT Nagrada, kako kažu, ima za cilj razvijanje veština mladih, identifikovanje i rešavanje društvenih izazova, interpersonalni razvoj, povećanje sposobnosti kritičkog razmišljanja o informacijama koje se pojavljuju u medijima i njihovim vrstama.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *