Bujanovački rukometaši napadaju Prvu ligu

Piše: N. Stevanović

predsednik Milošević i trener Tašković

Bujanovac, 26. april 2023. Rukometaši bujanovačkog BSK igraće plej-of za plasman u Prvu ligu Istok, a prva prepreka na putu ka višem rangu biće im ekipa Majdanpeka.

Prvi meč polufinala igra se u Bujanovcu 30. aprila od 20 časova, a revanš je nedelju dana kasnije u Majdanpeku.

Bujanovčani su priliku za doigravanje stekli plasmanom na drugo mesto u grupi B Druge lige Istok, dok je Majdanpek prvoplasirana ekipa A grupe.

Ukoliko se plasiraju u finale plej-ofa protivnik će im biti bolji iz dvomeča Mladi Radnik 2 Požarevac – Vukovi Leskovac.

-Mislim da imamo realne šanse za prolaz u finale, a zašto da ne i plasman u Prvu ligu. Igraju se po dve utakmice, odlučuje gol razlika, a  siguran sam da možemo ravopravno da igramo sa bilo kojom od ove tri ekipe koje su u konkurenciji – kaže predsednik bujanovačkog kluba Zoran Milošević.

Plasman u Prvu ligu, koja je treći rang takmičenja na nacionalnom nivou, posle Super i Super B lige, mnogo bi značio za klub koji je u najslavnijim danima početkom 2000-ih bio superligaš.

I tada je kao i sada bujanovačke rukometaše sa klupe vodio trener Goran Šilja Tašković.

Pored Taškovića, uzdanice BSK-a su igrači Milan Veljković, braća Tašković – Stefan i Sava, Dušan Janjić, Mateja Menković, golmani Nikola Pašić,  Miloš Nikolić i ostali prvotimci.

Eventualni ulazak u Prvu ligu Istok za Bujanovčane bi značio mečeve sa timovima iz Zaječara, Velike Plane, Petrovca na Mlavi, Boljevca, Aleksinca.

-To je ozbiljna liga, sa ozbiljnim ekipama i naravno da postoji želja da sledeće sezone nastupamo tamo. Istovremeno, plasman bi doneo i nove glavobolje zbog finansija, veće troškove, jer treba mnogo više i dalje putovati, a poznato je odavno kakva je finansijska situacija u klubu. Međutim, sigurno je da ćemo učiniti sve što možemo da uđemo u Prvu ligu zarad rukometa u Bujanovcu, a za novac ćemo se snalaziti kako znamo – zaključio je Milošević.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *