„Bujanovačko kotle“ 20. maja u Banji

Piše: I. Jovanović

 

Bujanovac, 26. april 2023. Takmičenje u kuvanju pasulja Bujanovačko kotle 2023, pod sloganom “Varimo gra”, koje organizuju „Dangube“ iz Bujanovca, održaće se 20. maja u Bujanovačkoj Banji, pod pokroviteljstvom Mesne zajednice Rakovac.

-Takmičarske ekipe ćemo dočekivati od 8 do 8:45 časova, a period od 9 do 12:30 časova predviđen je za pripremu takmičarskog pasulja, nakon čega će stručna komisija proglasiti prva tri mesta – kaže za naš portal Zvonko Zof Stojilković, jedan od članova „Danguba“.

“Bujanovačko kotle”, takmičenje u kuvanju pasulja, na proleće u Bujanovačkoj banji, “Dangube” organizatori

Nakon uručivanja nagrada, koje obezbeđuje „Generacija 67/68“ iz Bujanovca, kako kaže, sledi zabava uz muziku i folklor.

Rok za prijavu takmičarskih ekipa je 17. maj,  a zainteresovani se mogu javiti na broj telefona  065 41 31 222 za dodatne informacije. Inače, sve ono što je potrebno za dobar pasulj, počev od samog pasulja, kotlića, začina, pa sve do drva, ekipe obezbeđuju same.

-Mesta ima dovoljno, a ima i interesenata, već su nam se javili ljudi iz Bujanovca i okoline, a očekujemo i ekipe iz Vranja, Surdulice, Vladičinog Hana i ostalih okolnih mesta. Moja procena je da će biti najmanje dvadesetak ekipa – dodaje Stojilković.

Podsetimo, „Dangube“ su ljubitelji dobre hrane i iskrenog druženja iz Bujanovca, Zof, Ča Nece, Tuta Bugarin, Goran Pumpa i Bačević, koji za sebe kažu da su dobri domaćini i pozivaju sve zainteresovane da im se tog dana pridruže i da uživaju na čistom vazduhu, uz dobru hranu i muziku.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *