Vranjskom muzeju godišnje priznanje portala Slobodna reč

Bujanovac, 26. april 2023. (foto Slobodna reč) – Portal Slobodna reč dodelio je godišnje priznanje Javnoj ustanovi Narodni muzej u Vranju.

Ova ustanova i društveno odgovorni pojedinci među zaposlenima su kreativnim, originalnim i stručnim predstavljanjem kulturno-istorijskog nasleđa, rad Muzeja učinili transparentnijim i privlačnijim, a javnosti su, kako vranjskoj, tako i u celom regionu, otkrili mnogo širi spektar bogate baštine od uobičajenih dosadašnjih promocija Grada Vranja i Pčinjskog okruga“, stoji u saopštenju.

Zaposleni i rukovodstvo Narodnog muzeja u Vranju, kako se navodi, dali su izuzetan profesionalni doprinos i lično zalaganje na otvaranju nove, stalne etnološke postavke u zgradi Selamluka, uz aktivnu pripremu stalne postavke u zgradi Haremluka, dok su istovremeno kao čuvari i zaštitnici pokretnih kulturnih dobara neprocenjive vrednosti, na pravi način branioci i zaštitnici lokalnog i nacionalnog identiteta i istorije.

Vranjski Narodni muzej u poslednjih godinu dana postao je atraktivnija lokacija za turiste, čemu su doprineli i novi vizuelni identitet i sadržaj koji zaposleni aktivno dele sa pratiocima na društvenim mrežama, što ovu ustanovu na neki način stavlja u poziciju svojevrsne infrastrukture za neformalno obrazovanje, naročito mladih.

Godišnje priznanje portala Slobodna reč ustanovljeno je na prvu godišnjicu rada redakcije ovog medija koji je osnovan je 26. aprila 2020. godine. Redakcija se zalaže za doslednost, objektivnost i proverenost informacija u izveštavanju građana o svemu što je od značaja za njihovo učešće u društvenom životu i o temama koje se tiču politike, društva, kulture, života pojedinca i slobode u zemlji čiji je strateški cilj članstvo u Evropskoj uniji.

Godišnje priznanje portala Slobodna reč je na prvu godišnjicu portala pripalo jednom od heroja borbe protiv koronavirusa, vranjskom epidemiologu Slađanu Stankoviću. 2022. godine priznanje je dodeljeno Autorskom timu produkcijske kuće „This and That“, čiji su osnivači producentkinja Snežana van Hauvelingen i reditelj Goran Stanković, zbog projekta „Nečista krv“.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *