SrBska Sabornost poziva sve Bujanovčane na ujedinjenje, skup 4. maja u Domu kulture

Bujanovac, 2. maj 2023. Posle skupova po bujanovačkim selima SrBska organizacija “Sabornost” (SOS) održaće 4. maja tribinu na kojoj će se predstaviti građanima u Bujanovcu. U saopštenju dostavljenom našem portalu SOS  navodi da je misija ove organizacije pomirenje, ujedinjenje i napredak ne samo srpske zajednice, već i svih građana koji žive na jugu Srbije.

Skup u organizaciji SOS biće održan u maloj sali Doma kulture od 19 časova, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti.  

Osnovana “Srbska organizacija Sabornost”, a ovi Bujanovčani su osnivači

UG „SRBSKA ORGANIZACIJA SABORNOST“ iz Bujanovca, stoji iza svega što je navedeno u prvom saopštenju za javnost od 17 februara 2023. koje je objavio Vaš portal „Bujanovačke“.

Još jednom se zahvaljujemo na saradnji sa Vama, jer je od velikog značaja informisati  građane opštine Bujanovac.

UG „SOS“ je u međuvremenu nastavila sa radom na ostvarenju planiranih ciljeva, te upoznala sa radom meštane  u seoskim mesnim zajednicama na teritoriji opštine Bujanovac, gde smo se do sada na trinaest lokacija predstavaili i obavili razgovore sa građanima.

Uložili smo veliki trud i angažovanje da uradimo ono što je isplanirano, iako je bilo prepreka koje smo u hodu rešavali.

S obzirom da je naša misija pomirenje, ujedinjenje i napredak ne samo srpske zajednice, već i svih građana koji žive na jugu Srbije. Radom na terenu naišli smo na podršku građana a za nas  prihvatili veću obavezu i odgovornost, tako da ćemo nastaviti sa radom i u narednom periodu i ostvarivati po planu zacrtane ciljeve.

Svedoci smo da je situacija u opštini Bujanovac katastrofalna iz dana u dan, i može se reći alarmantna, tako da obilazeći teren u srpskim sredinama primetili smo da je stanje zabrinjavajuće što se tiče opstanka srpske zajednice.

Ovom prilikom pozivamo građane da odvoje svoje slobodno vreme i prisustvuju sastanku u Bujanovcu, da se upoznaju o ideji, razlogu osnivanja kao i o značaju zašto nam je potrebno udruženje ovakvog tipa.

Po planu rada obaveštavamo građane da će se UG „SRBSKA ORGANIZACIJA SABORNOST“   predstaviti dana 04.05.2023. (četvrtak), u maloj sali doma kulture „Vuk Karadžić“ u Bujanovcu od 19,00 časova.

Iskoristićemo ovu priliku da se zahvalimo svima koji su nam pomogli i izlazili u susret prilikom realizacije naših aktivnosti, kao i da poručimo i onima koji su vršili opstrukciju i otežavali naš rad iz nerazumnih razloga, pozivamo ih na saradnju jer ponavljamo naša misija je pomirenje, razumevanje, napredak a ne neprijateljstva i nanošenja štete ma sa koje strane ona dolazila.

Hvala na podršci, vašem portalu i svima koji su učestvovali u dosadašnjem radu.

Meštani Srpske Kuće poručili Udruženju SOS: Bez politike ste društvo golubara




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *