Savet albanskih ambasadora pisao međunarodnoj zajednici, Kamberi zahvaljuje

Bujanovac, 3. maj 2023. – Savet albanskih ambasadora (KASH) uputio je pismo međunarodnim institucijama u Evropi i SAD-u povodom položaja i problema Albanaca u Preševskoj dolini nakon posete Bujanovcu, Preševu i Medveđi, poručio je narodni poslanik Šaip Kamberi.

Këshilli i Ambasadorëve Shqiptarë viziton Luginën e Preshevës.

U pismu koje je potpisao predsjedavajući KASH-a, bivši ministar inostranih poslova Republike Albanije Besnik Mustafaj, obraćajući se Savetu Europe – Komitetu za ljudska prava, šefu OEBS-a, Helsinškom odboru i američkom Kongresu, naglašavaju se vitalni problemi sa kojima se Albanci suočavaju u Preševskoj dolini. U pismu se ukazuje i na potrebnu posvećenost kako bi se ova situacija poboljšala, naveo je Kamberi.
On naglašava da je podizanje svesti i internacionalizacija položaja Albanaca u Srbiji prioritet KASH, kome se zahvaljuje.
Inače, KASH je neprofitna organizacija sa sedištem u Tirani, koju mahom čine karijerne diplomate sa ciljem da profesionalno oblikuju diplomatiju Albanije u skladu sa evropskim standardima u ovoj oblasti u ime interesa albanskog naroda u oblasti međunarodnih odnosa.

„Savet albanskih ambasadora će promovisati imidž albanske diplomatije, Albanije i albanskog naroda u međunarodnoj areni“, piše između ostalog u programu organizacije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *