Policija će po kućama proveravati kako vlasnici drže oružje

Bujanovac, Beograd, 4. maj 2023. (Foto ilustracija) – Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uputilo je apel svim vlasnicima da svoje oružje drže savesno, zaključano u sefovima, kasama ili ormarima, tako da bude nedostupno neovlašćenim licima, a posebno deci.

„Takođe, apelujemo da vlasnici oružja provere da li oružje drže nenapunjeno, odnosno odvojeno od municije, kao i da ključeve ili šifre od kasa, sefova i ormara u kojima drže oružje učine nedostupnim drugim licima, posebno deci“, navodi se u saopštenju.

U narednom periodu, kako kažu, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeće sve mere kako bi se neposrednom kontrolom na adresi prijavljenog prebivališta vlasnika oružja utvrdilo da li vlasnici oružja drže oružje u skladu sa važećim propisima o oružju – razdvojeno od municije i zaključano u adekvatnim ormarima, kasama i sefovima.

Kamberi izrazio saučešće porodicama ubijenih u beogradskoj školi

Vlasnicima oružja za koje se kontrolom utvrdi da oružje čuvaju nesavesno, tako da može doći u posed neovlašćenih lica i ugrozi bezbednost ljudi, oružje će se oduzeti i podneće se zahtev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o oružju i municiji.

Ovo saopštenje MUP-a usledilo je nakon pucnjave u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u kojoj je devet osoba izgubilo život, a još sedmoro ranjeno. Osumnjičeni za napad je učenik sedmog razreda te škole, a veruje se da je uzeo očevo oružje kojim je počinio ubistva.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *