fbpx

IN MEMORIAM: Peđa Obradović (1975-2023)

Bujanovac, Beograd, 6. maj 2023. – Veliki prijatelj redakcije Bujanovačkih, urednik i producent TV N1, preminuo je u petak u Beogradu.

„Sa nama je bio od prvog dana televizije, učestvovao je u kreiranju koncepta programa i neizmerno doprineo da N1 postane to što jeste, objavio je N1.

Peđa je uređivao Dnevnik N1 u Srbiji, a novinarstvom je počeo da se bavi 1998. u redakciji Blica. Radio je kao reporter, novinar i urednik u TV B92 i Birnu. Osvojio je i Gran pri „Laza Kostić“ međunarodnog festivala reportaža u Somboru.

Imao je izuzetnu radnu i novinarsku etiku, a ponosio se što je odoleo pritiscima korupcije i što mu se ime ne nalazi na spiskovima „honorarnih saradnika“ različitih ministarstava, odeljenja, pojedinaca, agencija, službi ili preduzeća. Ponosio se jer je račune plaćao isključivo od plate.

Autor je nekoliko TV reportaža i dva dokumentarna filma, a govorio je da je za njega najveći profesionalni uspeh kada mu kolege kažu da im nedostaje. Voleo je da piše priče koje nikoga nisu ostavljale ravnodušnim. Nije sačekao da mu knjiga „Srž“, u izdanju Lagune, bude objavljena 10. maja.

Iza Peđe je ostao njegov najveći uspeh – porodica, troje dece i supruga Dragana.

Bujanovačke i članovi redakcije izražavaju najdublje saučešće porodici i prijateljima Peđe Obradovića.

O datumu i vremenu sahrane i komemoracije, javnost će biti naknadno obaveštena
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *