Vučić: Rekonstrukcija Vlade pa izbori ili odmah na izbore

Bujanovac, 9. maj 2023. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da zamera premijerki Ani Brnabić što Vlada nekad funkcioniše kao „raštimovan orkestar“ i da će se „ići na rekonstrukciju Vlade, pa izbore ili odmah na izbore“.

Vučić je u ponedeljak uveče na televiziji Hepi rekao da nikada nije bežao od izbora, iako ne misli da je to sada dobro rešenje.

Reagovao je povodom zahteva na protestu „Srbija protiv nasilja“, održanom juče, da pojedini funkcioneri podnesu ostavke zbog tragedija u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu.

-Hoćete ostavku vlade ili predsednika, hoćete ostavku svih? Nikakav problem, nekih ćete da dobijete odmah, nekih možda malo kasnije, pa idemo opet na izbore – rekao je Vučić.

-Nikada neću bežati od izbora, iako ne mislim da je to dobro rešenje. Oni misle da im rejting skače, a gade se ljudima ovakvim stvarima. To pokazuje samo da ne vole da čitaju stvarna istraživanja, već veruju u sopstvenu predstavu o sebi kao uspešnima i marljivima –  naveo je on i najavio: „Čućete sve šta dobijate za dvadesetak dana“.

-Spreman sam neka kažu da li hoće septembar, oktobar, novembar, ali nemojte da tražite jedne po jedne. Ne pitate se samo vi. Nego to ćemo mi sve odjednom – istakao je Vučić.

Na pitanje da li će na narednim izborima učestvovati njegov novi Narodni pokret, Vučić je rekao da ne bi isključio tu mogućnost.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *