Mini basket festival u Bujanovcu: Dolazi nam 15 klubova iz Srbije i Makedonije

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 10. maj 2023. (foto arhiva festival 2022) – Učešće na Međunarodnom mini basket festivalu „Sačuvajmo decu“, koji će se u organizaciji OKK Play 017 iz Bujanovca održati 13. i 14. maja u Sportskom centru „Mladost“ u Bujanovcu, potvrdilo je 15 klubova iz Srbije i Severne Makedonije.

Preko 1000 učesnika podeljenih u 60 ekipa pokazaće svoje košarkaško umeće, a festivalu će prisustvovati i proslavljeni srpski košarkaš Igor Rakočević, kao i predsednik Mini basket udruženja Srbije Rade Georgievski.

Prvi dan festivala, 13. maj, ako vremenski uslovi dozvole, predviđen je za promociju na trgu Karađorđa Petrovića u Bujanovcu, gde će najmlađi članovi pokazati osnovne košarkaške elemente.

Igor Rakočević

Drugi, a ujedno i centralni dan festivala, 14. maj, počeće dolaskom ekipa u Sportski centar „Mladost“ u periodu od 7:30 do 8 časova. Nakon toga počinje odigravanje utakmica koje će trajati sve do 13 časova.

Na otvaranju samog festivala, od 13 do 13:30 časova, prisutnima će se obratiti predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, proslavljeni srpski košarkaš Igor Rakočević i predsednik Mini basket udruženja Srbije Rade Georgievski.

Nakon uručivanja medalja, zahvalnica i pehara učesnicima, nastaviće se odigravanje utakmica po rasporedu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *