fbpx

Ministarka zdravlja predložila ukidanje društvenih mreža

Bujanovac, 10. maj 2023. (foto screenshot RTS) – Ministarka zdravlja Danica Grujičić predložila je da na mesec dana u Srbiji ukinu društvene mreže Fejsbuk, Tviter, Instagram i Tiktok, posle dve masovne pucnjave prošle nedelje.

-Možda je potrebno na jedno mesec dana prekinuti sve i Fejsbuk, i Instagram, i Tiktok, i Tviter. Mesec dana restarta, neka se vrate nekim normalnim akcijama. Tiktok je u žiži javnosti, ništa nije bolji ni Tviter. Imate ljude koji su frustrirani, koji tu svoju frustraciju iskaljuju, umesto da odu kod psihologa i lepo popričaju. Eto poziv mladima, da se opredele za kliničku psihologiju, dajte da pomognemo zemlji –  rekla je Grujičić u utorak za TV Pink.

Ona je navela da je na Dečju kliniku za neuropsihijatriju u ponedeljak primljeno četvoro dece od kojih je dvoje imalo ideju da treba nekoga da ubiju, a dvoje da ubije sebe, ali su došli po stručnu pomoć u ovu zdravstvenu ustanovu i zahtevali da budu hospitalizovani.

 -Nemojte slati mrziteljske poruke po mrežama. Možda je trenutak da se sve te mreže ukinu u Srbiji, bar na neko vreme. Neko će reći ‘ona je radikalna uvek je bila takva’. U medicini, ako ne postoji hijerarhija i protokoli, mi gubimo pacijenta a mi doktori nemamo taj luksuz – rekla je ministarka zdravlja.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *