Ultrazvučni pregledi u Bujanovačkoj Banji

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 10. maj 2023. U lečilištu u Bujanovačkoj Banji pacijentima je omogućen pregled  najsavremenijim ultrazvučnim aparatom za dopler krvnih sudova i svih ostalih ultrazvučnih pregleda koji su potrebni pacijentima za lekarsku komisiju. Pregledi se obavljaju subotom od 10 do 13 časova – kaže za Bujanovačke direktor ugostiteljstva i turizma u Banji Nenad Mitrović.

-Angažovali smo dva radiologa, dr Radeta Ristića i dr Srećka Mitića, koji svake subote već nekoliko meseci unazad pregledavaju pacijente koji nam dolaze preko Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, tako što vrše pregled doplera krvnih sudova, kao i ostale ultrazvučne preglede – dodaje Mitrović.

Najsavremeniji ultrazvučni aparat su, kako kaže, pre dve godine za vreme korone dobili od Ministarstva zdravlja, a od nedavno je aparat u vlasništvu Bujanovačke banje i stavljen je u funkciju.

-Pregledi se obavljaju jednom nedeljno, subotom od 10 do 13 časova, a zakazivanje se vrši kod medicinskih sestara na broj telefona 064 822 40 65 – naglašava Mitrović.

Podsetimo, ono što Bujanovačku Banju izdvaja od ostalih banja ne samo u Srbiji, već na čitavom Balkanu, je prirodni ugljen-dioksid gas koji se koristi na dva načina, kao potkožne injekcije i kao gasne kupke, i ima izuzetnu primenu kod lečenja komplikacija šećerne bolesti.

Druga dva prirodna faktora po kojima je Bujanovačka Banja poznata su lekovito blato i termomineralna voda.

-Pored svih tih prirodnih faktora, mi posedujemo i savremene elektro aparate koji se takođe dosta koriste u terapiji – dodaje Mitrović.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *