Novi uspesi Muzičke škole: Bujanovčani pokupili nagrade i na festivalu u Bačkoj Palanci (foto)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 11. maj 2023. Orkestar bujanovačke Muzičke škole osvojio je prvu nagradu na 66. Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Bačkoj Palanci. Pored toga, u kategoriji solista Sofija Nakić i Aleksa Pešić osvojili su prve nagrade, dok su Mateja Trajković i Emilija Trajković osvojili drugu, odnosno treću nagradu.

Škola je u ukupnom plasmanu rangirana sa 88 poena.

-Išli smo sa ekipom solista, četiri učenika na četiri različita instrumenta predstavila su našu školu u najboljem mogućem svetlu, i tu smo ekipno osvojili drugu nagradu, što je zaista veliki uspeh – kaže za Bujanovačke direktorka Muzičke škole u Bujanovcu, Marija Todorović Arsić.

Sofija Nakić

Sofija Nakić, učenica trećeg razreda klavira, osvojila je prvu nagradu, kao i Aleksa Pešić, učenik četvrtog razreda harmonike, koji je takođe osvojio prvu nagradu. Mateja Trajković, učenik četvrtog razreda gitare, osvojio je drugu, dok je Emilija Trajković, učenica trećeg razreda violine, osvojila treću nagradu.

Aleksa Pešić

-Ono što je za nas posebno značajno je što smo prvi put nastupali sa orkestrom, ogroman broj dece je krenuo i bilo je potrebno to sve organizovati. Sa orkestrom smo osvojili prvu nagradu, deca su prosto oduševila sve članove žirija, što je pokazalo da se naša škola visoko rangira među ostalim školama u Srbiji – dodaje Todorović Arsić.

Mateja Trajković

Prvi put su se predstavili ne samo pred publikom nego i pred kompetentim ljudima koji su ih, kako kaže, fino ocenili što im daje neverovatan podstrek za dalji rad.

Emilija Trajković

-Dosta sredstava je bilo potrebno uložiti u sam put i organizaciju, ali smo uspeli da uz pomoć donacija i predsednika opštine Bujanovac sve to sprovedemo u delo, na čemu smo posebno zahvalni – ističe Todorović Arsić.

Na Festival  učestvuje veliki broj škola iz čitave Srbije, čak 46. Bujanovačka Muzička škola nastupala je u sredu, 10. maja.

-Prelepo smo bili dočekani, sve je odlično organizovano, domaćini su bili vrlo ljubazni. Deca nisu bila smeštena u hotelu, već kod svojih drugova domaćina, što je njima bilo posebno interesantno jer su stekli nove drugove sa kojima će ostati u kontaktu. Kao da su imali neku vrstu ekskurzije, ali sa obavezom – kaže Todorović Arsić.

Ono što učenike bujanovačke Muzičke škole očekuje u narednom periodu jeste Međunarodno takmičenje u Puli na kome će ići harmonikaši, zatim takmičenje pijanista u Vranju, takmičenje gitarista u Nišu, kao i Međunarodno takmičenje „Petar Konjović“ u Beogradu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *