Bujanovački naprednjaci se spremaju za Vučićev miting, Mitrović tvrdi da ne postoje kvote

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. maj 2023. (foto SNS Bujanovac) – Veliki broj građana opštine Bujanovac navodno želi da ide 26. maja u Beograd na miting predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića. Šef bujanovačkih naprednjaka i narodni poslanik Nenad Mitrović tvrdi da ne postoji kvota, odnosno tačno određeni broj građana koje opštinski odbor mora da odvede u Beograd, a da će organizovanog odlaska sigurno biti.

-Sve je na dobrovoljnoj bazi, kvote ne postoje – tvrdi Mitrović.

Po njegovim rečima, građani sami traže od opštinskog odbora da organizuje odlazak na miting kako bi pružili podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i interesovanje je veliko. Međutim, nije mogao da proceni koliko Bujanovčana bi moglo da krene za Beograd 26. maja.

Odlazak na miting bio je glavna tema na sastancima naprednjaka u Bujanovcu i Rakovcu, održanih u petak i nedelju.

-I ostali mesni odbori će održati sastanke kako bi saznali tačnu brojku koliko građana želi da ide na miting, da bi mogli da adekvatno da organizujemo odlazak – kaže Mitrović.

Kako kaže, veliko interesovanje vlada među svim građanima, a ne samo među članovima stranke.

“Održan je sastanak Mesnog odbora Bujanovac na kome smo sa članovima SNS razgovarali o organizovanom odlasku na Miting 26. maja u Beogradu, članovi stranke su nas upoznali da vlada veliko interesovanje građana za odlazak na miting i tražili su da organizovano idemo za Beograd kako bi pružili podršku Predsedniku Aleksandru Vučiću. Sastanku je prisustvovao i narodni poslanik Nenad Mitrović”, objavili su bujanovački naprednjaci u petak.

“Večeras je u Rakovcu održan sastanak SNS – mesni odbor Rakovac, kojim je predsedavao predsednik MO Rakovac Dejan Ljubisavljević. Sastanku su prisustvovali i potpredsednik OO Bujanovac Milovan Aleksić, direktor OŠ Branko Radičević Nenad Tasić,  direktor Bivode Predrag Denčić, kao i predsednik MZ Rakovac Srđan Tomić. Mesni odbor Rakovac iskazao je bezrezervnu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, i članstvo je potvrdilo prisustvo u velikom broju na predstojećem skupu u Beogradu 26. maja. ŽIVELA SRBIJA!”, saopšteno je potom u nedelju.

Na miting naprednjaka u Vranju početkom marta iz Bujanovca je organizovano otišlo oko 400 građana, o čemu su Bujanovačke pisale. Skup 26. maja najavljuje se kao istorijski i najmasovniji do sada.

Na Vučićevom mitingu u Vranju i oko 400 Bujanovčana




One thought on “Bujanovački naprednjaci se spremaju za Vučićev miting, Mitrović tvrdi da ne postoje kvote

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *