Psi lutalice na svakom koraku, građani traže od Komunalca da hitno reaguje

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. maj 2023. Zbog velikog broja pasa lutalica na bujanovačkim ulicama i trgu građani su ogorčeni i traže od JP “Komunalac” da pod hitno pokrenu akciju uklanjanja.

“Molim nadležne da nešto urade povodom pasa lutalica, naročito ovih velikih kao telad. Ima ih na svakom koraku, deca se plaše, nisu bezbedna. Ne mogu da se igraju ni na trgu ni ispred kuće”, kaže čitateljka Bujanovačkih koja nam je poslala fotografiju nastalu u ponedeljak uveče na trgu.

Iz komunalnog preduzeća su u petak (12. maj) saopštili da je jedna akcija već realizovana i najavili nove, priznavši da je broj napuštenih pasa zaista veliki.

Akcije hvatanja pasa lutalica, iz Komunalca upozoravaju građane da vode računa o svojim ljubimcima

Građani zahtevaju da ekipe što pre ponovo izađu na teren u samom gradu, ali i da obiđu i sela, kao i naselje Karakačka.

 “Volim životinje, ali sve ima granica. Deca nisu bezbedna ni ispred kuća, a ne može ni šetalištem da se prođe. Koliko se ljudi žale, toliko ih ima”, kaže Bujanovčanka.

Za uklanjanje pasa lutalica Komunalac je angažovao firmu Avenija iz Vrnjačke Banje. Godišnji ugovor je vredan 2 miliona dinara, a Avenija po potrebi uklanja pse lutalice sa bujanovačkih ulica i odvozi u azil.




One thought on “Psi lutalice na svakom koraku, građani traže od Komunalca da hitno reaguje

  1. Ana

    Zasto „Bujanovacke“ ne pitaju npr. mene za komentar, a ne „kako Bukanovcanka neka no name kaze“, zasto Bukanovacke ne objave da je srampta da Komunalac da posao Aveniji(citaj logoru za pse), a ne Veterini Bujanovac, zasto Bukanovacke ne pisu da ke sramota da opstina da nadleznost Komunalcu(sto ke protivpravno, jer oni nemaju uslove propisane od Ministarstva poljoprivrede), Bukanovacke postali ste partijski list, ko ke na vlasti(u opstini) tome se dodvoravate!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *