Manda, Kiza i „MD&AD Consulting“: Jedinstveno parkiranje po džepu građana

deo presude iz koga se vidi ugovor o cesiji dva preduzeća

Bujanovac, Vranje, 19. maj 2023. – Dejan Manić Manda, narodni poslanik Jedinstvene Srbije (JS), šef ove stranke u Vranju i, za ovu priču najvažnije, diretktor JP „Parking servis“, jedan dakle tipični srpski domaćin, nije rastao na palmi ali je smislio kako da pomogne svom partijskom kolegi i intimusu Branislavu Stojkoviću zvanom Bane Kiza.

Stojković je Vranjanac nastanjen u Nišu, ali u Vranju ima firmu „MD&AD Consulting“ koja sa javnim preduzećem koje vodi Manić ima sklopljen ugovor cesiji za preuzimanje potraživanja Parking servisa.

U prevodu, to znači da ako u Vranju ne platite parking, pa zaboravite da to učinite u zakonskom roku, vas neće tužiti Parking servis već privatna firma Branislava Stojkovića, Vranjanca koji je sada potpredsednik odbora JS u Nišu.

Zli glasovi u Vranju misle da zbog onog „MD“ u nazivu sa firmom nekakve veze ima i Manić Dejan, ali za to nismo uspeli da pronađemo dokaze.

Pitanje je, dakle, jednostavno: Zašto građani za uslugu za koju je zaduženo javno preduzeće plaćaju dodatno privatnu kompaniju jer je teško poverovati da Stojković ovaj posao radi zato što voli Mandu.

Izgorela dva automobila direktora vranjskog Parking servisa

Prema dostupnim podacima, firma „MD&AD“ trenutno vodi preko hiljadu sudskih sporova, te važi za vrlo rizičnu firmu. Osnovana je sa 100 dinara i ima 1 zaposlenog.

Stojković se, sudeći prema dostupnim podacima, nije do sada proslavio kao preduzetnik:

S.B.K. COMPANY DOO VRANJE je u prinudnoj likvidaciji, a povezan je ili je bio vlasnik još nekoliko sestrinskih firmi koje su u stečaju ili likvidirane.

Manić, na drugoj strani, drži se sigurnih državnih jasli, iako je u prošlosti povezivan sa sa brojnim firmama koje su, opet, bliske Jedinstvenoj Srbiji.

Da se razumemo, sklapanje cesije nije zabranjeno ali, znamo iz filmova na šta asocira ustupanje dugovanja.

Bujanovačke su putem SMS poruke Maniću poslale pitanja o partnerstvu sa kompanijom MD&AD, i da li ta saradnja ima veze sa partijskom pripadnošću, kao i uslove saradnje, ali do trenutka objavljivanja teksta nismo dobili odgovor.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *