Bujanovac ponovo grad rukometa, BSK u Prvoj ligi (video)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 22. maj 2023. Bujanovački Rukometni klub BSK je šampion Druge lige i sledeće sezone će igrati u Prvoj ligi. Bujanovčani su u nedelju uveče na svom terenu ubedljivo savladali leskovačke Vukove u revanšu finala plej-ofa (29:20) i sa svojim navijačima proslavili povratak u prvoligaško društvo.

Da neće propustiti ovu priliku bilo je jasno u prvim minutima meča kada je posle početnog i jedinog vođstva gostiju od 0:1 BSK postigao 6 golova i stekao ispostaviće se nedostižnu prednost. Bujanovčanima je trebala pobeda bilo kojom razlikom, jer je prvi meč u Leskovcu pre nedelju dana završen nerešeno.

Najbolji strelci za bujanovački tim bili su braća Sava (10) i kapiten Stefan Tašković sa 7 pogodaka.

Stefan je posle meča podigao pehar šampiona Druge lige.

-Čestitam mojim saigračima i svima u klubu plasman u Prvu ligu, pokazali smo da smo najbolji. Na početku sezone nismo znali da li ćemo se boriti za opstanak ili igrati plej-of, ispostavilo se da smo dovoljno dobri, ustvari najbolji tim i zaslužili smo ovo – rekao je kapiten za Bujanovačke.

Stefan Tašković, Danijel Stojanović, Sava Tašković

Trener Goran Tašković je naglasio da je klub obavio svoj deo posla i to bez ičije pomoći.

-Mi smo svoje uradili, bez dinara pomoći od Opštine. Konkurs za sportske klubove još uvek nije otvoren. Od Opštine ništa, a očigledno da je i država zaboravila na nas. Sad je sve na njima, od nas je ovaj pehar za najbolji tim u ligi – rekao je Tašković.

Šampioni Druge lige su Nikola Pašić, Mateja Menković, Filip Manić, Marko Nikolić, Dušan Janjić, braća Tašković, Danijel Stojanović, Uroš Savković, Miloš Itić, Đokica Mitić i Miloš Nikolić.

Oni su potvrdili da se „u Bujanovcu ponovo igra rukomet“ – reči predsednika kluba Zorana Miloševića, koji zbog zdravstvenih problema sinoć nije bio na utakmici.    




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *