Aleksa iz Bujanovca, virtuoz na harmonici, pobedio na takmičenju u Puli

Piše I. Jovanović

Aleksa i profesor Miloš Stoimenov

Bujanovac, 25. maj 2023. – Aleksa Zlatković iz Bujanovca, učenik prvog razreda harmonike bujanovačke Muzičke škole, osvojio je prvo mesto na 46. Međunarodnom takmičenju harmonikaša u Puli.

Na takmičenju koje je okupilo najbolje mlade harmonikaše iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Poljske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Litvanije, Kine i drugih zemalja, Aleksa je još jednom pokazao da je najbolji. Podsetimo, on je na Republičkom takmičenju harmonikaša marta ove godine osvojio prvo mesto.

Mladi bujanovački harmonikaši najbolji u Srbiji

-Aleksa je fenomenalno svirao. Žiri je prepoznao njegov talenat, trud i rad i u izuzetno jakoj konkurenciji ocenio ga kao najboljeg. Po ko zna koji put me učinio ponosnim i poslao u svet najlepšu sliku svog grada i svoje škole – kaže za naš portal nastavnik harmonike u bujanovačkoj Muzičkoj školi i Aleksin mentor, Miloš Stoimenov.

Pula je na njih ostavila lep utisak i proveli su se, kako kaže, nezaboravno.

-Pohvalio bih organizaciju i prijem domaćina, zaista smo se lepo proveli u Puli i stekli nove prijatelje – dodaje Stoimenov.

Ono što u narednom periodu očekuje Aleksu i ostale učenike bujanovačke Muzičke škole jesu lokalni i promotivni koncerti, kao i završni koncert u junu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *