Odbojkaš Miroslav iz Lopardinca na Letnjim igrama u Berlinu brani boje Srbije

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 25. maj 2023. Odbojkaš Miroslav Đorđević (27) iz Lopardinca, zvani Ćosa, predstavljaće Srbiju na Specijalnoj Olimpijadi koja se odžava 13. juna u Berlinu. Miroslav će se sa svojom ekipom iz Vranja  na Letnjim igrama Specijalne Olimpijade takmičiti u odbojci na pesku i, kako kaže, očekuje jedno od prva dva mesta.

-Osećam veliko uzbuđenje zbog ovog takmičenja, iako mi nije prvi put da predstavljam svoju zemlju. Do sada sam bio na Olimpijadama u Poljskoj, Belgiji, Abu Dabiju i Americi, na kojima sam predstavljao Srbiju u odbojci na pesku, odbojci na parketu i boćanju – kaže Đorđević za naš portal.

Miroslav iz Lopardinca brani boje Srbije na Specijalnoj olimpijadi u Abu Dabiju

Član je sportskog kluba „Bubamara“ iz Vranja od 2012. godine i pored odbojke, koja mu je najveća ljubav, trenirao je i fudbal, košarku i boćanje.  Iza sebe ima preko 70 medalja i 5 pehara,  a ovo će mu biti peta Olimpijada na kojoj učestvuje.

-Pripreme za Olimpijadu uveliko traju i sada očekujem najmanje drugo mesto, jer sam u Americi i Abu Dabiju bio peti u odbojci, a u Belgiji prvi u boćanju – dodaje Đorđević.

Rođen je sa 80 odsto oštećenim sluhom, što ga nije sprečavalo da od detinjstva „živi za sport“, rekli su ranije za Bujanovačke njegovi otac i majka Stojče i Ljiljana iz Lopardinca.

I pored ogromne prepreke, Miroslav je uspeo da završi Osnovnu školu „Branko Radičević“ u Bujanovcu, ali je školovanje morao da nastavi u Školi za učenike sa smetnjama u razvoju „Vule Antić“ u Vranju, gde je bio odličan đak i stekao diplomu mašin-bravara.

Trenutno radi kao limar i bravar u Vranju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *