Za bujanovačke poljoprivrednike ove godine subvencije 7 miliona

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. maj 2023. Poljoprivrednici u opštini Bujanovac moći će da konkurišu za subvencije iz opštinskog budžeta od ponedeljka (29. maj). Za podsticaje u poljoprivredi obezbeđeno je ukupno 7 miliona dinara.

Opština će subvencije dodeljivati za nabavku opreme za skladištenje stočne hrane, za proizvodnju mleka i jaja, podizanje novih ili obnavljanje postojećih  zasada voćaka, hmelja i vinove loze, za kupovinu mašina i opreme za navodnjavanje useva,  opreme za pčelarstvo, kao i nabavku opreme za proizvodnju vina, rakija i drugih alkoholnih pića.

U zavisnosti od namene iznosi subvencija su ograničeni na 150.000 dinara, 200.000 dinara, 300.000 i najviše 800.000 dinara za organizovanje sajmova.

Rok za podnošenje prijava nije ograničen, već će poljoprivrednici moći da konkurišu do utroška novca, navodi se u konkursu.

Uslove, kriterijume i sve ostale detalje konkursa možete videti OVDE.

Za bujanovačke poljoprivrednike prošle godine je bilo spremno 11,3 miliona dinara, ali je podeljeno 8,3 miliona, jer je potražnja za subvencijama po prvi put  bila manja od iznosa predviđenog za ovu namenu, kako su obrazložili u Opštini.

Subvencije za bujanovačke poljoprivrednike: Višak 2 miliona




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *