Izbori za MZ: U Bujanovcu 22 kandidata za 21 mesto u savetu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. maj 2023. Za 21 mesto u Savetu Mesne zajednice (MZ) Bujanovac na izborima 4. juna boriće se 22 kandidata, od kojih je 11 iz srpske i isto toliko iz albanske zajednice,  potvrđeno je Bujanovačkim u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Ukoliko svi srpski kandidati dobiju dovoljan broj glasova za članstvo u savetu imaće većinu koja bi garantovala izbor predsednika iz njihovih redova. To je jedan od ciljeva dogovora koje su nedavno postigle sve srpske stranke u Bujanovcu, o čemu je naš portal pisao.

Saša Arsić: Nismo napravili koaliciju sa SNS i SPS, već samo dogovor zbog Bujanovca i Oslara

Na prethodnim izborima 2018. godine srpska zajednica je dobila 12 predstavnika u savetu, koji su potom za predsednika izabrali Acu Veljkovića. Albanci su imali 9 članova saveta.

Inače, Veljković se ponovo kandidovao.

Srpski kandidati na izborima za MZ Bujanovac su Miodrag Mitković, Aca Veljković, Milan Protić, Nataša Ilić, Slađan Ristić, Lazar Stefanović, Goran Stanković, Dalibor Nedeljković, Miodrag Stajić, Goran Tomić i Ljubiša Čolović.

Po rečima predsednika izborne komisije Fejzija Bećirija, u nedelju (4. jun) će izbori  biti održani u 29 od 30 mesnih zajednica na teritoriji bujanovačke opštine. Neće se glasati jedino u Zarbincu, jer se nijedan meštanin nije kandidovao.

Za ukupno 345 mesta u savetima kandidovalo se 335 građana.

Bećiri je za Bujanovačke objasnio postupak glasanja.

-Na glasačkom listiću će biti svi kandidati, a glasač može da zaokruži onoliko kandidata koliko savet određene MZ broji članova, a najmanje jednog. Na primer, u Bujanovcu imamo 21 člana saveta, dakle birač može da glasa za 21 ime na listiću ili manje. Ukoliko bude zaokruženo više kandidata od broja članova saveta određene mesne zajednice listić će biti nevažeći – naglasio je Bećiri.

Izbori će biti sprovedeni na 39 biračkih mesta, od kojih je 8 u Bujanovcu. Za članove saveta MZ Bujanovac će se glasati u zgradi Opštinske uprave, Domu kulture, vrtiću, Domu zdravlja, OŠ „Naim Frašeri“, OŠ „Branko Radičević“, DIB i SŠ „Sezai Suroi“.

Glasa se od 7 do 20 časova.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *