Paša i Toma okupljaju veterane FK BSK i vranjskog Dinama: Tad se igrao fudbal

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 30. maj 2023. Nekadašnji prvotimci bujanovačkog Fudbalskog kluba BSK, koji su  branili boje najstarijeg sportskog kluba u gradu pre 40 i više godina, okupiće se u petak kako bi evocirali uspomene na slavne dane bujanovačkog fudbala. Inicijatori okupljanja su bivši fudbaleri i dugogodišnji sportski radnici Bujanovčanin Nebojša Trajković Paša i Levosojčanin Tomislav Stojanović.

Kako kažu za Bujanovačke, žele da sakupe bivše saigrače na jedno druženje i oživljavanje uspomena, sa posebnim naglaskom na legendarno rivalstvo sa vranjskim Dinamom, a zbog toga su pozvali i Vranjance.

-Okupićemo ljude koji su igrali od 1965. do 1985. godine, tridesetak njih nam je potvrdilo da će doći u petak. Itekako ćemo imati o čemu da pričamo, jer je interesantnih fudbalskih priča toliko, pogotovo iz tog perioda. Biće prilike i da se setimo onih koji više nisu među nama. Sve u svemu, očekujem jedno lepo druženje – kaže Trajković.

Po Stojanovićevim rečima, rivalitet sa Vranjancima je posebna priča i zbog toga su odlučili da u goste pozovu i nekadašnje fudbalere vranjskog kluba.

-To su bili slavni dani fudbala na ovim prostorima. Za taj derbi sa Dinamom su se dovodili trubači, nije bilo mesta za sve navijače na stadionu, gledala se utakmica i sa topola, kojih više nema. Sad je sve drugačije, da kažem tako – kaže Stojanović, koji je pre mnogo godina osnovao i još uvek vodi FK Levosoje.

Njegova ideja je da stadion FK BSK ponese ime doajena bujanovačkog novinarstva i nekadašnjeg fudbalera Živote Matića, koji nije propuštao utakmice svog kluba.

-Predložiću to aktuelnoj upravi, jer mislim da je Života, koji više nije među nama, takvu počast više nego zaslužio. Ako je neko pratio BSK to je bio on – kaže Stojanović.

Druženje fudbalera veterana zakazano je za petak od 20 časova u Kafani kod Nakića u Levosoju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *