Slavlje bujanovačkih maturanata: Ima šta da pamtimo (foto&video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 30. maj 2023. Maturanti Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu proslavili su poslednji školski dan i uz muziku Ćazinih delija zatvorili jedno od najlepših poglavlja u životu. Osamdesetak učenika i njihovi profesori ispunili su bujanovački trg pozitivnom energijom, pesmom i igrom, noseći odštampane majice sa porukama, a u rukama zastave, baklje i pokoju limenku piva.

Pitali smo ih da li im je žao što se škola završila, po čemu će je pamtiti i da li planiraju nastavak školovanja i upis na fakultet.

Vedrana Perić, maturantkinja sa smera Finansijski administrator najviše će pamtiti srednju školu po društvu i profesorima, a planira da upiše Pravni fakultet u Nišu.

Miljana Zdravković sa smera Medicinska sestra – vaspitač setila se perioda korone i kako su se snalazili u toku online nastave.

-Bilo je jako zanimljivo, puno avantura i dogodovština. Pamtiću sve lepe trenutke, čak i period korone kada smo imali online nastavu i bili sprečeni da se viđamo, pa smo komunicirali preko društvenih mreža – kaže za Bujanovačke Miljana koja planira da upiše Pedagoški fakultet u Vranju.

Natalija Popović, koja se sprema da upiše Višu medicinsku školu u Ćupriji, kaže da očekuje da se danas lepo provedu, da sve prođe u veselju i da ne bude nikakvih problema.

-Bitno je da se lepo provedemo, da se družimo međusobno i sa nastavnicima, tako da nam ovaj dan ostane u najlepšem sećanju – kaže Natalija i dodaje da će veselje nastaviti u kafiću Diverso.

Bogdan Bogdanović, maturant sa smera kuvarstva kaže u šali da će srednju školu najviše pamtiti po razrednoj kojoj su „iskidali živce“, a očekuje da danas bude „žestoko i energično“.

Višu gastronomsku školu u Leskovcu upisaće Isidora Trajković, koja za naš portal kaže da je, pored druženja,  praksa ono što će joj najviše nedostajati, jer obožava da radi u kafani.

Maturanti koji su završili Mašinski smer svi u glas kažu da će pamtiti sve iz srednje škole, da im je žao što se završila, kao i da ne planiraju nastavak školovanja.

„Svetosavci“ će matursko veče proslaviti 12. juna.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *