Sofija iz Žbevca pokrenula humanitarnu akciju: Izložba i prodaja slika za malu Teodoru

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 30. maj 2023. Sofija Stamenković, učenica petog razreda OŠ „Dragomir Trajković“ u Žbevcu, organizuje samostalnu prodajnu izložbu likovnih radova, koja će biti humanitarnog karaktera, jer prikupljenim sredstvima želi da pomogne Teodori iz Vrtogoša.

Dvadeset crteža i jedna slika rađena tehnikom ulje na platnu biće izloženi u holu OŠ „Dragomir Trajković“ od srede (31. maj) do petka (9.jun) u periodu od 8 do 14 časova.

-Pozivamo sve učenike, roditelje, rođake, preduzetnike i ostale Bujanovčane da dođu i izaberu neki od crteža, jer će svojim prilozima pomoći u izlečenju male Teodore – kaže za Bujanovačke Goran Stamenković, Sofijin otac, koji joj je pomogao oko realizacije čitave ideje.

Za sliku koja je rađena tehnikom ulje na platnu, čija je početna cena 3.000 dinara, po Goranovim rečima, već imaju prvu ponudu.

Sofija je na ovu ideju došla sama, pogođena pričom o maloj Teodori iz Vrtogoša kojoj je za lečenje u Turskoj potrebno blizu 70.000 evra, a njenu ideju podržali su nastavnici i direktorka škole.

Bavi se crtanjem i slikanjem od svog predškolskog uzrasta, a u njenim radovima jednako su prisutni i elementi prirode i elementi apstrakcije.

Teodoru ne poznaje, već je priču o njoj videla na našem portalu i rešena je da  pomogne.

Podsetimo, Teodora Stajić, desetogodišnja devojčica iz Vrtogoša, ima epilepsiju od ranog detinjstva, dnevno i po nekoliko desetina epileptičnih napada. Preporučeno joj je lečenje matičnim ćelijama u Turskoj, za koje je potrebno oko 7 miliona dinara koje porodica Stajić ne može sama da prikupi, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Za Teodoru na turniru u Vrtogošu sakupljeno preko 400.000 dinara, ovom pesmom je Seoski Pesnik razgalio prisutne

Za pomoć Teodori otvoreni su računi preko fondacije „Pokreni život“, porukom 140 na 3800 pomažemo Teodori da ima srećnije detinjstvo. Cena poruke je 200 dinara.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *