Đakovička: Trotoare nemamo, izliva se kanalizacija, nadležni ćute

Piše: I. Stanković

Bujanovac, 2. jun 2023. Trotoari Đakovičke ulice, na ulazu u Bujanovac, još uvek nisu uređeni, iako je ulica asfaltirana još pre nekoliko godina. Stanovnici se žale i traže da im se trotoari konačno srede jer, kako kažu, kakve vajde od ulice imaju kad pešaci nemaju gde da prođu. Nadležni u Opštinskoj upravi nisu odgovorili našem portalu na pitanje kada  će se taj problem rešiti.

-Nije mi jasno kako su mogli da asfaltiraju ulicu, a trotoare ne, to je čak i plaćeno, alli nikada nije urađeno – kaže jedan od stanovnika Đakovičke ulice.

Trotoari su, kako kaže, samo posipani zemljom, a sada su i urasli travom koju neće niko od nadležnih da očisti, nego građani to rade sami.

Situaciju dodatno težava pumpa za kanalizaciju koja se nalazi na početku ulice i koja se, po rečima našeg sagovornika, poslednjih par godina često kvari što dovodi do toga da se kanalizacija izliva celom ulicom, pa su građani prinuđeni da gaze po fekalijama svaki put kad izađu iz svoje kuće.

-Par stanovnika naše ulice su pre tri godine bili članovi Mesne zajednice Bujanovac i nadali smo se da će se zauzeti da se taj problem reši, međutim ništa se nije uradilo – dodaje naš sagovornik.

Od nadležnih u opštinskoj upravi nismo dobili nikakav odgovor.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *