Policija: Bujanovčani, predajte nelegalno oružje

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 2. jun 2023. Policajci iz stanice u Bujanovcu u petak su na informativnom štandu u centru grada, apelovali još jednom na sugrađane da do 8. juna predaju nelegalno oružje bez posledica.

Flajeri koje su delili sadrže odgovore na sva pitanja vezana za predaju nelegalnog oružja.

Bujanovčani mogu da predaju svoje neregistrovano oružje u svim policijskim stanicama u Srbiji, svakog dana od 7 do 19 sati, bez ikakvih posledica, jer im pitanja o poreklu oružja, kao i o ličnim podacima, neće biti postavljena.

Na pitanje da li oružje može da se preda samo u policijskoj stanici dobili smo odgovor da građani mogu da kontaktiraju stanicu i zatraže da stručna lica dođu na njihovu adresu i preuzmu oružje, ako nisu u prilici da ga sami predaju.

Ukoliko žele građani mogu da predaju i svoje registrovano oružje.

Ono na šta se posebno apeluje je da ukoliko građani nisu sigurni koji je bezbedan način za prenos oružja ili eksplozivnih naprava, najbolje je da pozovu policijsku stanicu koja će poslati stručna lica. Ovo je važno ukoliko građani poseduju oružje, bombe ili naprave koje mogu da eksplodiraju na javnom mestu, načine štetu ili ugroze zdravlje i živote ljudi.

Predajom oružja doprinosi se većoj bezbednosti zajednice i građana, a pored toga smanjuje se i rizik od nastanka posledica koje držanje neregistrovanog oružja nosi sa sobom.

Bujanovačke još uvek čekaju odgovor Policijske uprave Vranje na pitanje koliko je komada oružja predato policijskim stanicama u Buajnovcu i Preševu od početka akcije 8. maja.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *