Policijski inspektor prekinuo štrajk glađu posle osam dana

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. jun 2023. Posle osam dana štrajka glađu inspektor u Policijskoj stanici u Trgovištu Zoran Petrović prekinuo je nakon što je od šefova kabineta ministra unutrašnjih poslova i direktora policije dobio obećanje da će se formirati specijalni tim koji će postupati po svim Petrovićevim prijavama korupcije i zloupotreba.

Petrović je na sastanku u Beogradu izneo, kako kaže, sve argumente i dokaze koje se tiču zahtev i ostalih prijava korupcije, nezakonitog neprofesionalnog postupanja, koje su ignorisane ili u kojima je pristrasno postupano, kao i sprovođenja nepotističko partokratske sistematizacije.

Policijski inspektor štrajkuje glađu u PS Trgovište: Godinama trpim torturu, jer prijavljujem korumpirane policajce

-Načelno smo se složili da ovakve pojave na koje sam ukazao ne mogu da prođu bez najrigoroznijeg sankcionisanja i da se pokrenu sve mere i radnje na suzbijanju ovakvih pojava u redovima MUP-a i spreči urušavanju ugleda Ministarstva. Predložili su i obećali da će se formirati specijalni tim koji će postupati po svim elementima pisanim i usmenim na koje sam ukazao. Imajući u vidu da se radi o obećanjima visokih oficira MUP-a, štrajk je privremeno prekinut, do donošenja rezultata kontrole – naveo je Petrović u petak.

On se zahvalio ogromnom broju kolega koji su ga podržali tokom štrajka, čije reči su mu, kako kaže,  pokazale da je na prvom putu i uverile da  je mnogo poštenih, savesnih i disciplinovanih policijskih službenika koji vole svoju profesiju i nestrpljivo čekaju dugo očekivanu reforma koja će odvojiti žito od kukolja.

 -Posebno se zahvaljujem medijima koji su hrabro i nepristrasno sačinili tekstove i reportaže kako bi izvestili i upoznali javnost sa našim problemima i borbom za bolje sutra, sutra bez korupcije i kriminala – naveo je Petrović.

Inspektor u Trgovištu i dalje štrajkuje glađu, niko od pretpostavljenih mu se nije obratio

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *