Direktorka škole „Sveti Sava“: Kraj školske godine kad svaki učenik bude zadovoljan ocenama

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 5. jun 2023. Za bujanovačke srednjoškolce školska godina se neće završiti dok svaki učenik ne bude zadovoljan ocenom, kaže direktorka Srednje škole „Sveti Sava“ Svetlana Manasijević. Direktor Osnovne škole „Branko Radičević“ Nenad Tasić je na godišnjem odmoru.

Dopunska i dodatna nastava biće organizovane od 6. do 20. juna, naglasila je direktorka Manasijević.

Zaključivanje ocena do 6. juna, nezadovoljni đaci će imati priliku da ih poprave

-Danas imamo pedagoški kolegijum na kojem ćemo odlučiti šta i kako ćemo raditi, odnosno koji će raspored i plan biti od 6. do 20. juna, tako da još ne mogu precizne informacije da dam – kaže za Bujanovačke Manasijević.

Ono što je bitno da svi shvate je, kako kaže, da se školska godina ne završava zvanično sutra, završava se samo redovna nastava, ali će dopunska i dodatna nastava morati da se organizuju i posle 6. juna za učenike koji nisu zadovoljni ocenama.

-Učenicima se javno kaže preliminarna zaključna ocena i ako učenik nije zadovoljan ocenom predmetni nastavnik je u obavezi da organizuje časove dopunske i dodatne nastave. Nema zaključivanja ocena sve dok dete nije zadovoljno svojom ocenom – kaže Manasijević.

Direktor OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu kratko je prokomentarisao za naš portal situaciju u školstvu, jer je, kako kaže, na godišnjem odmoru.

-Ja sam na godišnjem odmoru, ali ono što mogu da kažem je da ćemo postupiti po uputstvu i preporukama Ministarstva prosvete koje dobijamo svakodnevno. Roditelji i učenici će biti obavešteni na vreme, tako da neće biti nikakvih problema – kaže Tasić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *