„Brankovci“ uz trubače i vatromet proslavili maturu na trgu u Bujanovcu (Video & Foto)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 6. jun 2023. – Maturanti Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu završili su danas redovnu nastavu i proslavili poslednji radni dan uz trubače na trgu u Bujanovcu. Noseći odštampane majice, zastave i baklje u rukama, njih osamdesetak, zajedno sa svojim nastavnicima, ispunili su centar grada igrom, pesmom i dobrom energijom. Slavlje su danas nastavili u kafiću, a proslava maturske večeri očekuje ih 13. juna u jednom bujanovačkom restoranu.

Pitali smo ih po čemu će pamtiti osnovnu školu, šta će im najviše nedostajati i koju srednju školu će upisati.

Maturant Lazar Arsić još uvek nije siguran da li će školovanje nastaviti u Bujanovcu ili Vranju, ali zna da će upisati turistički smer.

-Žao mi je što se osnovna škola završila, pamtiću je po lepim stvarima, pamtiću je zauvek – kaže Lazar za Bujanovačke.

Maturantkinje Jovana Veljanović i Viktorija Ilić dvoume se oko toga da li da upišu turistički ili ekonomski smer, ali je sigurno da će školovanje nastaviti u Bujanovcu.

Škola „Sveti Sava“ otvara vrata za osnovce

Ostali koje smo pitali rekli su nam da još uvek ne znaju šta će da upišu i da ima vremena da odluče, ali znaju po čemu će pamtiti osnovnu školu – po druženju, igri, nastavnicima i učenju.

Pitali smo i nastavnicu matematike Biljanu Ilić, razrednu odeljenja 8/3, koju bi poruku poslala maturantima.

-Poručila bih im da je obrazovanje veoma bitno. Iako smo kao društvo malo zastranili, smatram da će obrazovanje kad-tad doći do izražaja. Važno je da se obrazuju i da veruju u sebe – kaže Ilićeva.

Iz razgovora sa učenicima Ilićeva je, kako kaže, zaključila da će većina njih srednju školu nastaviti u Bujanovcu, odnosno da će upisati neki od smerova SŠ „Sveti Sava“.

Podsetimo, raspust za osnovce i srednjoškolce u Srbiji počinje danas, ali vrata škola ostaju otvorena do 20. juna za one koji nisu zadovoljni i želeli bi da poprave ocene.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *