Nataša Ilić osvojila najviše glasova Bujanovčana na izborima za Mesnu zajednicu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 6. jun 2023. (foto: Nataša Ilić i Aca Veljković) – Najviše glasova na izborima za Savet Mesne zajednice Bujanovac dobila je Nataša Ilić za koju je glasalo 514 Bujanovčana. Ilićeva je vaspitačica u bujanovačkom vrtiću i bila je jedina žena među 22 kandidata. Na sednici Opštinske izborne komisije (OIK) u ponedeljak utvrđeni su rezultati izbora čime je praktično potvrđeno da će svih 11 kandidata iz srpske zajednice biti u novom sazivu saveta, što znači da će Srbi zadržati većinu. Drugi po broju glasova je Aca Veljković, dosadašnji predsednik MZ Bujanovac, koji je dobio podršku 511 građana.

Veljković je na izborima 2018. godine dobio najviše glasova, nakon čega ga je savet izabrao za predsednika.

Srpski kandidati su na izborima u nedelju dobili od 504 do 514 glasova, dok je među kandidatima iz albanske zajednice na prvom mestu Agim Gaši sa svega 33 glasa. Ovakav ishod Bujanovačke su najavile nedugo posle zatvaranja biračkih mesta.

Nezvanični rezultati: Srbi zadržali većinu u MZ Bujanovac

Pobednica izbora Nataša Ilić kaže za naš portal da će se zalagati za unapređenje kvaliteta života Bujanovčana, onoliko koliko dozvole finansije u mesnoj zajednici.

-Moja ideja je da od rada Saveta MZ korist imaju svi ljudi koji žive u Bujanovcu, bez obzira na nacionalnu pripadnost, jer da nije tako ne bih ni ušla u ovu priču. Ovo je moj grad koji najviše volim, ponosna sam što su mi građani ukazali poverenje i zato želim da doprinesem da ceo grad živi bolje – kaže Ilićeva.

U Savet MZ ulaze i Milan Protić, Miodrag Mitković, Slađan Ristić, Lazar Stevanović, Goran Stanković, Dalibor Nedeljković, Miodrag Stajić, Goran Tomić  i Ljubiša Čolović.

Za razliku od Bujanovca, u drugoj mešovitoj mesnoj zajednici u selu Oslare većinu u savetu će imati albanska zajednica.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *