Bujanovačke škole: Nema zaključivanja ocena bez saglasnosti roditelja, popravljanje do 20. juna

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 7. jun 2023. Bujanovačkim osnovcima i srednjoškolcima ocene se neće zaključivati bez saglasnosti roditelja. Učenici OŠ „Branko Radičević“ imaće do petka dopunske i dodatne aktivnosti u školi po rasporedu koji je važio do 6. juna, a od ponedeljka će se časovi organizovati u skladu sa interesovanjima i potrebama dece. U SŠ „Sveti Sava“ dodatna i dopunska nastava kreću danas i trajaće sve do 20. juna.

-Nastava do petka će se sprovoditi po ustaljenom rasporedu i to u cilju podrške deci koja se tiče obrazovnog dela, budući da je čitava nastava i školska godina naglo prekinuta i deci su sada potrebna pomoć i podrška predmetnih nastavnika, kao i smernice šta i kako treba da rade od ponedeljka kako bi popravili svoje ocene. Zbog toga su sva deca pozvana da prisustvuju nastavi do petka – kaže za Bujanovačke Maja Antić Jovanov, pomoćnica direktora OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu.

Od ponedeljka će se, kako kaže, aktivnosti usaglašavati u skladu sa interesovanjima i potrebama dece i trajaće do 20. juna.

Na pitanje šta kažu roditelji na novonastalu situaciju, Antić Jovanov odgovara:

-Roditelji su obavešteni o svim odlukama koje škola donese i o načinima rada u narednom periodu. Neki roditelji se bune zašto sad deca treba da dolaze do petka, jer su u novinama videli da je školska godina završena u utorak. Smatram da je po sredi očigledno zamena teza, jer se 6. juna nije završila školska godina već nastava i to što mi predlažemo učenicima da do petka dolaze po ustaljenom rasporedu, to je isključivo za njihovo dobro.

Roditelji, kako kaže, imaju pravo da decu ostave kod kuće, ali bi trebalo da shvate da je ovo isključivo za njihovo dobro, jer je nastava naglo prekinuta i nastavnici su spremni da svakom detetu izađu u susret.

-Dodatna i dopunska nastava, vežbe, kao i blok nastava kreću od danas i sprovodiće se sve do 20. juna, na koje će dolaziti učenici koji nisu zadovoljni svojim ocenama i ovo će im biti prilika da odgovaraju, jer će ocene biti otvorene u ovom periodu – kaže Antić Jovanov.

U SŠ „Sveti Sava“ dodatna i dopunska nastava počinje danas.

-Predlog zaključnih ocena predmetni profesori  su poslali razrednim starešinama, a oni roditeljima, tako da kada roditelji to pogledaju i slože se, zajedno sa svojim detetom, pristupiće se ili zaključivanju ocena ili organizovanju dodatne i dopunske nastave – kaže za naš portal direktorka škole Svetlana Manasijević.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *