Centar Bujanovca: Pored pijace i parkinga i jedna deponija

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 7. jun 2023. Prostor kod fabrike Gumoplastika, u centru Buajnovca, na kojem se nalaze parking i robna pijaca, pretvoren je u deponiju otkad je JP Komunalac uklonio  velike kontejnere. Prodavci se po ko zna koji put javlaju našem portal tražeći rešenje, jer, kako kažu, rade u nehumanim uslovima, okruženi smećem. Načelnik za inspekcijske poslove u Bujanovcu, Metin Ramizi, kaže da oni nisu nadležni za postavljanje kontejnera, a da mogu kazniti građane samo ako ih zateknu da bacaju smeće.

-Ja sam svaki dan ovde, plaćam porez, plaćam sve što treba i svakodnevno sam čistim – kaže za naš portal prodavac na parkingu ispred Gumoplastike.

 

Na pitanje ko baca đubre, naš sagovornik kaže da ljudi dolaze sa ulice i ovde bacaju smeće. Psi razvlače, a vremenski uslovi pogoduju širenju smrada, tako da prodavci strahuju od zaraze.

-Komunalci iznose đubre jednom nedeljno ili ređe, tu treba hitno postaviti kontejnere sa poklopcima i prazniti ih svakodnevno. Ali niko ne obraća pažnju na nas, baš ih briga – kaže drugi prodavac.

Metin Ramizi, načelnik Službe za inspekcijske poslove u Opštini kaže za naš portal da inspekcija ne određuje mesto za kontejnere, već Odeljenje za urbanizam u saradnji sa Komunalcem.

-Mi možemo da reagujemo ako neko pomera kontejnere sa mesta na kome treba da stoje, ali ne određujemo gde će se kontejneri postaviti. Građane možemo da kaznimo ako ih zateknemo na licu mesta da bacaju smeće, ili ako neko navede ime i prezime građana koji to rade, u suprotnom ne možemo ništa – kaže Ramizi.

Kontaktirali smo Odeljenja za urbanizam, kako bismo dobili odgovor na pitanje zašto nema kontejnera isped Gumoplastike, ali nadležni nisu odgovarali na naše pozive.

Bujanovačke su više puta pisale o problemu odlaganja i odnošenja smeća na ovoj lokaciji, ali nadležni ne rešavaju ovaj problem u samom centru Bujanovca. Ono što je očigledno je to da se Bujanovac polako ali sigurno pretvara u jedan od najprljavijih gradova u Srbiji.

Građani kolicima dovoze smeće kod Gumoplastike, prodavci na robnoj pijaci negoduju

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *