Vučić najavio izbore, pa pomoć od 10.000 za decu do 16 godina, veće plate i penzije

Bujanovac, 8. jun 2023. (foto RTS screenshot) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da je jasno da ćemo imati prevremene parlamentarne izbore, a premijerka Ana Brnabić je ponovila da je spremna da podnese ostavku. Nakon najave izbora predsednik države je najavio i nove mere – 10.000 dinara po detetu, povećanje plata i penzija.

Vučić je rekao da će nastaviti „da čekaju neke ljude da dođu da razgovaraju“.

“Ako ne, idemo na izbore. Ovo što je Ana rekla, idemo na ubrzano raspuštanje Narodne skupštine, ona podnosi ostavku, kao predsednik Republike imam obavezu da ponudim nekom drugom u narednih 30 dana ponudim mandat za formiranje Narodne skupštine. Ako se ispostavi da niko drugi nema većinu, pošto ukoliko Ana Brnabić podnese ostavku, SNS neće želeti novi mandat… dakle, ukoliko se to dogodi, ostaju nam ustavni rokovi od 45 do 60 dana za održavanja novih izbora”, rekao je Vučić, prenosi N1.

On je dodao kako su „spremni da se oko datuma izbora i toga da li da budu održani u isto vreme kada i neki drugi“ dogovore, ali da to nije pitanje nečije partijske volje.

Vučić je najavio je novu meru – po 10.000 dinara za svako dete do 16 godina starosti. Najavio je i povećanje plata i penzija, kao i pojeftinjenje hleba.

To dajemo majkama, majke primaju novac na račun, prijavljivanje od 20. avgusta, ako ima troje dece dobiće 30.000 dinara. Ukoliko se samohrani otac stara, on će dobiti novac, ukoliko staratelji, oni će dobiti novac“, rekao je Vučić.

Najpre, naveo je, doneta je odluka da se posebno uvećaju zarade u prosveti.

„Od 1. septembra idemo na povećanje plata 5,5 odsto, a od 1. decembra ili 1. januara, još 10 odsto, što je kumulativno 16 odsto“, naveo je Vučić.

Medicinske sestre i medicinski tehničari, ukupno 59.128 zaposlenih, dobiće od 1. septembra 5,5 odsto povećanje plata i dodatnih 10 odsto u decembru ili januaru, najavio je Vučić.

Nakon što je predsednik objasnio porast plata u školstvu i delu zdravstva, najavio je povećanja penzija.

„Penzionerima će od 1. oktobra primanja biti povećana za 5,5 odsto, a od 1. januara 14,6 odsto“, kazao je on.

Kumulativno, od prošle godine, to je 44 odsto povećanje penzija, izračunao je predsednik.




One thought on “Vučić najavio izbore, pa pomoć od 10.000 za decu do 16 godina, veće plate i penzije

  1. Akadem

    SAMO SLUŠAJTE „BAJKE“!

    Kada ΛV isrpe svakodnevnu priču (fantaziju) o povećanju penzije, menja porast penzije. Do sada je povećavao penziju dvocifrenim procentom u septembru, oktobru, novembru ili decembru mesecu. Kada su tu frazu naučili i vrapci na grani pored njega, ΛV Nastupa sa povećanjem penzija od 1. oktobra za 5,5%, a zatim za 14,6% od 1. januara 2024. Do pomenutih datuma vođa još će povećavati penzije, a zaboravio da inflacija je 16,2%, najveća u okruženju, cene svakodnevno rastu i 29% stanovništva gladuje. U vreme diktature ΛV, prosečne penzije u odnosu na prosečne plate pale su sa 60% na 40%, plus četiri godine je otimao penzije, a oteto zaboravio da vrati, a pošten je i savremen tip bolji od Krapinca? Ko li ga nauči da ovako nežno laže, nikog drugog već svoju glasačku mašinu. Kineska tabla, koju koristi vođa, sve trpi.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *