Opštinska vlast izgubila većinu, opozicija od Arifija traži ostavku

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. jun 2023. Završni račun Opštine Bujanovac za 2022. godinu nije usvojen danas na sednici Skupštine, jer je za predlog glasalo 19 odbornika vladajuće većine, od neophodnih 21. Šef odbornika sa liste oko SNS Nenad Mitrović kaže za Bujanovačke da ovo znači da je opštinska vlast pala i da predsednik Nagip Arifi treba da podnese ostavku.

Nakon što je Arifi prezentovao Odluku o završnom računu i diskusije na ovu temu, predsednik Skupštine Enver Ramadani je stavio odluku na glasanje, ali je na opšte iznenađenje izbrojano svega 19 glasova za. Potom je Arifi ponovo zatražio od odbornika da podrže odluku i glasaju još jednom.

Opozicija nije dozvolila novo glasanje. „Glasanje je završeno, nema ponavljanja“, rekao je šef opozicione Alternative za promene Arber Pajaziti, a isti stav je izneo i Mitrović. Ramadani je potvrdio da odluka nije usvojena zato što je za glasalo 19 odbornika, dok je 9 bilo protiv.

-Ovo znači da je vladajuća opozicija izgubila većinu. Odluka koju nisu usvojili je po značaju u rangu odluke u budžetu. Arifi mora da iz moralnih razloga podnese ostavku, kao i svi članovi Opštinskog veća, pa da vidimo da li ćemo na prevremene izbore ili drugu većinu – naglasio je Mitrović.

Skupština je nastavila rad i prešlo se na sledeću tačku dnevnog reda. Međutim, ubrzo je prekinuto zasedanje i Ramdani je dao pauzu.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *