Esad Plavi i Jasmin pevali 4 sata u Lopardincu i prikupili 205.000 dinara za malu Teodoru (Video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 12. jun 2023. Na humanitranom koncertu Esada Plavog i Jasmina Muharemovića, održanom u nedelju u Lopardincu, prikupljeno je 205.000 dinara za pomoć maloj Teodori Stajić iz Vrtogoša.

-Sve je prošlo fenomenalno, mnogo ljudi je došlo juče u naše selo da podrži humanitarnu akciju i stvarno smo prezadovoljni kako je sve prošlo – kaže za Bujanovačke Goran Kostić iz Lopardinca.

Za Teodoru na turniru u Vrtogošu sakupljeno preko 400.000 dinara, ovom pesmom je Seoski Pesnik razgalio prisutne

Pripremanje obroka je počelo u 9 sati, kuvao se pasulj, gulaš i spremao roštilj za mnogobrojne posetioce, koji su, po Kostićevim rečima, došli u velikom broju sa svih strana.

-Bilo je skoro hiljadu ljudi, hranu i piće smo delili besplatno, a želeo bih da pohvalim i žene iz našeg sela koje su spremile preko hiljadu kolača – kaže Kostić.

Fenomenalnoj atmosferi doprineli su trubači, KUD „Soko“ iz Bujanovca i KUD „Vrelo“ iz Rakovca, a onda je usledio četvoročasovni koncert Esada Plavog i Jasmina Muharemovića.

 

-Svi su uživali, publika od 7 do 77 godina provela se nezaboravno, a ono što je najvažnije prikupljeno je 205.000 dinara za pomoć maloj Teodori iz Vrtogoša. Dodao bih i da su pevači, pored toga što su došli besplatno da pevaju, donirali određenu sumu novca za Teodoru – ističe Kostić.

Organizatori ovog humanitarnog koncerta su Mesna zajednica Lopardince i Crkveni odbor Lopardince, u saradnji sa humanitarnom organizacijom Budimo ljudi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *