fbpx

Policija pojačano kontroliše vožnju pod dejstvom alkohola i droga

Bujanovac, 12. jun 2023. (Foto MUP) – Upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci biće cilj pojačane kontrole saobraćaja Uprave saobraćajne policije od 14. do 20. juna ove godine, saopštio je MUP Srbije.

U sklopu ove akcije, širom Evrope biće realizovan takozvani „Alcohol and Drugs Marathon“, kada će u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Napominjemo da je u prvih pet meseci ove godine saobraćajna policija isključila iz saobraćaja 23.500 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 1.150 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a čak 4.200 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, stoji u saopštenju.

S obzirom na to da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *