Pumpa pod vodom, Božinjevčani bez vode: Dokle više da čekamo (video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 13. jun 2023. Deo sela Božinjevac i dalje je bez vode za piće. Meštani traže hitno rešenje od nadležnih jer, kako kažu, nemaju vremena da čekaju da se izradi projekat za nadzemnu buster stanicu koja im je obećana još pre dva meseca. Šahta je puna sa vodom, svi motori, sve što je instalirano je pod vodom, a pretpostavljaju da će zbog kiše nivo vode dodatno da se poveća.

-Ne znam do kada više treba da čekamo da nam se reši problem sa vodom. Meštani se opet žale i dolaze kod mene želeći da reagujem, a ja stvarno nemam rešenje. Obećali su nam iz Opštine da će praviti nadzemnu buster stanicu i da to treba prvo da se isprojektuje, ali dok to čekamo ne znam više šta da radimo sa vodom – kaže za Bujanovačke Dalibor Tasić, predsednik Mesne zajednice Božijevac.

Tasićev predlog je da izvođač radova pokuša da reši problem, da izvadi vodu koja se nagomilala, jer kako kaže „ko zna kada će biti taj njihov projekat“.

O problemu Božinjevčana sa vodom za piće pisali smo više puta. Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi obećao je još u januaru da će se problem rešiti. Predlog koji su meštani sela dobili pre više od dva meseca bio je da se pravi nadzemna buster stanica da bi se smanjili troškovi, ali da će na to pričekati, jer je projekat još uvek u izradi.

Božinjevčani i dalje bez vode: Opština pravi fontane, a pumpa u selu kad bude

Načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj, Fazila Azemović, kazala je ranije za Bujanovačke da je u toku angažovanje firme koja će isprojektovati nadzemnu buster stanicu, istu kao u Žuželjici.

-Mi ništa ne možemo da radimo bez projektne dokumentacije, jer mi tu nadzemnu buster stanicu moramo prvo da isprojektujemo da bi je uradili precizno, kako ne bi došlo do novih problema – kazala je Azemovićeva pre mesec dana. Dodala je da je to stavka koju nemaju u budžetu, te ulažu sve napore kako bi je isprojektovali, dobili cifru i uvrstili u rebalans budžeta.

Bujanovačke su i danas pokušale da od od nadležnih u Opštini saznaju kada će selo dobiti vodu za piće, ali oni nisu odgovarali na naše pozive.

Vodu nema ni veći deo sela Ljiljance, o čemu smo pisali u ponedeljak.

Ljiljance bez vode danima, meštani kažu da se pokvarila nova buster pumpa




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *