Sjaj bujanovačkih maturanata (foto&video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 13. jun 2023. Maturanti SŠ „Sveti Sava“ u Bujanovcu proslavili su u ponedeljak matursko veče čemu je prethodio defile na gradskom trgu. Maturanti kao na svetskoj modnoj pisti, a bujanovačko šetalište bilo je ispunjeno roditeljima, prijateljima, komšijama i ostalim građanima koji su došli da maturantima požele sve najbolje i da ih aplauzom isprate u svet odraslih.

Pitali smo maturante po čemu će pamtiti srednju školu, da li im je žao što se završila i da li će nastaviti školovanje.

Maturantkinja Jovana Ristić prvenstveno će, kako kaže, pamtiti srednju školu po razrednoj Jeleni Stevanović, za koju ističe da je najbolja u generaciji i da je uvek bila tu za njih, čak i za vreme online nastave.

-Završila sam smer medicinska sestra-vaspitač, ali planiram da upišem višu saobraćajnu školu u Nišu – kaže Jovana za naš portal.

Njena drugarica Bojana Marinković planira da upiše Medicinski fakultet u Nišu, a srednju školu će najviše pamtiti po druženju. Budućim srednjoškolcima ona poručuje da uživaju, jer su im to najlepše godine.

Maturantkinja Natalija Popović upisaće višu medicinsku školu u Ćupriji, a za Bujanovačke kaže da očekuje da im matursko veče bude za pamćenje, jer to je njihova najvažnija noć do sada.

-Ovo veče je kao neka kruna našeg četvorogodišnjeg školovanja, zaboraviću sve ružne trenutke i pamtiti samo one lepe, jer znam da sam u srednjoj školi stekla prijatelje za ceo život – kaže Natalija.

Marijanu Selimoviću, maturantu sa smera kuvar-konobar, je žao što se škola završila i pamtiće je samo po, kako kaže, dobroti. Ne planira dalje školovanje, već zaposlenje ovde ili u inostranstvu.

Pitali smo i direktorku SŠ „Sveti Sava“, Svetlanu Manasijević, koju bi poruku poslala maturantima.

-Nadam se da smo uspeli da od njih napravimo prvenstveno dobre ljude, poštene, radne, vredne. Želim im da istraju u ostvarenju svojih želja, da teže savršenstvu, da imaju uvek prave prijatelje pored sebe, ali i da teže onoj pravoj skromnosti, jer „skromnost je vrlina“ kako bi rekao Sveti Sava. – kazala je Manasijevićeva za Bujanovačke.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *