Anastasija Janjić đak generacije škole „Sveti Sava“

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 14. jun 2023. Anastasija Janjić, učenica četvrtog razreda smera medicinska sestra – vaspitač, proglašena je za đaka generacije Srednjoj školi „Sveti Sava“ u Bujanovcu. Pored proseka od 5.0, iza Bujanovčanke Anastasije su brojna takmičenja, priznanja i zahvalnice. Učestvovala je na 25. Republičkom takmičenju u Besedništvu i dobitnica je Svetosavske nagrade ispred svog obrazovng profila. Bavi se aktivizmom i volontiranjem od 2018. godine.

-Kada sam upisivala srednju školu bila sam prva na listi, tako da sam od samog početka gajila neku nadu da ću ostati prva do samog kraja – kaže uzbuđeno Anastasija.

Tokom celog školovanja trudila se, kako kaže, da bude među boljima, da uspe i u školi i da se, sa druge strane, neformalno edukuje i stekne određene sertifikate i diplome.

Dobila je sertifikate za znanja iz oblasti: liderstvo,organizacija i planiranje, volontiranje i aktivizam, rodna ravnopravnost, pisanje projekta i preduzetništvo, multikulturalnost i multietničke sredine, medijska pismenost mladih i novinarstvo, društvene mreze i komunikacije, digitalni marketing, nutricionizam.

-Veliku zahvalnost bih želela da uputim profesorima, posebno razrednoj Jeleni Stevanović, jer da nisam imala tako dobre profesore, pune razumevanja, nežne i fine, verovatno ne bih uspela u tome. Oni su mi bili kao drugi roditelji, oduvek su mi pružali podršku i bili vetar u leđa – dodaje Anastasija.

Najpre kao član, a onda i kao predsednik Đačkog parlamenta, Anastasija je učestvovala u raznim aktivnostima i radionicama u gradu, kao i u humanitarnim akcijama.

Aktivan je član Zdravstvene sekcije. Učestvovala je u obeležavanju Svetskog dana mentalnog zdravlja, Svetskog dana borbe protiv dijabestesa i Svetskog dana borbe protiv pušenja.

Tokom četvorogodišnjeg obrazovanja Anastasija je redovno pohađala nastavu i sva četiri razreda završila sa prosečnom ocenom 5.00.

„Anastasija je uvek izvršavala postavljene zadatke samoinicijativno, bez podsticanja, često pokazivala interesovanje u radu, dobrovoljno se javljala za pojedine zadatke, aktivno učestvovala u realizaciji aktivnosti na času i pokazivala samopouzdanje pri rešavanju zadataka“, utisak je razrednog starešine Jelene Stevanović.

Na pitanje da li se sprema za polaganje prijemnog ispita za fakiltet i šta će upisati, Anastasija za Bujanovačke odgovara:

-Iako sam završila medicinski smer, planiram upišem biznis i menadžment na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu i uveliko se spremam za prijemni.

Bujanovačke čestitaju Anastasiji i žele joj svu sreću u daljem školovanju.

 

 

 




One thought on “Anastasija Janjić đak generacije škole „Sveti Sava“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *