Defile bujanovačkih malih maturanata (foto&video)

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 14. jun 2023. Maturanti Osnovne škole „Branko Radičević“ u Bujanovcu prodefilovali su u utorak gradskim trgom, a onda proslavu maturske večeri nastavili u jednom bujanovačkom restoranu. Iste večeri Anđelija Tomić proglašena je đakom generacije, dok su Amet Arifi, Natalija Stojković, Dimitrije Pejić, Jelena Stošić i Anastasija Tomić dobili Vukove i Dositejeve diplome.

Mladost, lepota, buketi cveća, muzika i pozitivna energija ispnili su centar Bujanovca i mnogobrojnim okupljenim građanima ulepšali veče.

Vodeći se krilaticom „Od kolevke, pa do groba, najlepše je đačko doba“ pitali smo maturante po čemu će pamtiti osnovnu školu i kakvi su im planovi za ubuduće.

Maturantkinja Dora Jović stvorila je, kako kaže, uspomene za ceo život. Žao joj je što se osnovna škola završila, ali je teši činjenica da će neki drugari iz njenog odeljenja upisati istu srednju školu kao i ona, pa će nastaviti druženje.

Đorđe Zafirović planira da upiše Tehničku školu u Vranju, a ono što mu prvo pada na pamet kada pomisli na osnovnu školu su, kako kaže, lepa iskustva i uspomene iz Erasmus projekta.

-Slobodno vreme koje sada imamo će nam sigurno nedostajati nekad u životu – kaže Đorđe za Bujanovačke.

Maturanti Jovana Veljanović i Avni Duljaj planiraju da upišu Ekonomsku školu u Bujanovcu i, kako kažu, većina njihovih drugara će nastaviti školovanje u Bujanovcu, tako da će se druženje nastaviti.

Natalija Stojković planira da upiše Medicinsku školu u Vranju, a najviše će joj nedostajati druženje.

Pitali smo i direktora OŠ „Branko Radičević“, Nenada Tasića, koju poruku želi da pošalje maturantima.

-Ponosni smo na sve ono što ste postigli proteklih godina. Svako od vas je prešao dug put, uložio mnogo truda i odricanja kako bi stigao do ove tačke. Verujte u sebe i svoje sposobnosti, a kada se suočite sa izazovima zapamtite da svaki od njih nosi sa sobom mogućnost za rast i razvoj. Ne odustajte nikad od svojih snova – poručuje Tasić.

Na maturskoj večeri proglašen je i đak generacije. Ova titula jednogalsno je, po rečima Tasića, pripala Anđeliji Tomić.

Pored toga, petoro učenika nagrađeno je Vukovom i Dositejevom diplomom. Amet Arifi dobio je Dositejevu diplomu iz engleskog jezika, a preostalih četvoro učenika dobilo je i Vukovu i Dositejevu diplomu iz različitih predmeta:  Natalija Stojković  iz tehnike i tehnologije, Dimitrije Pejić iz biologije i matematike, Jelena Stošić iz matematike i fizike i Anastasija Tomić iz biologije, srpskog i francuskog jezika.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *