Firma iz Novog Sada dobila posao od 150 miliona u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. jun 2023. Posao rekonstrukcije sportske sale u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Bujanovcu, vredan 150 miliona dinara, dobila je novosadska firma GAT. Kako smo saznali u Opštini, ugovor je već potpisan i očekuje se da radovi počnu sledeće nedelje.

Firma GAT je bila nosilac ponude od 150 miliona dinara, a na rekonstrukciji će biti angažovano i preduzeće Vijator iz Preševa, Sekuriton iz Beograda i novosadska firma Enterijer Moša, navodi se u obaveštenju o dodeli ugovora objavljenom na Portalu javnih nabavki.

Vlasnik GAT-a je, po navodima Nova.rs, izuzetno blizak vrhu SNS, pa ova firma dobija priliku da radi na brojnim projektima. Dovođena je u vezu i sa izgradnjom stadiona u Leskovcu.

Inače, ovo je druga faza kompletne rekostrukcije bujanovačke škole, a prvu fazu vrednu više od 200 miliona dinara radio je Vijator.

Opština: Rekonstrukcija škole „B. Radičević“ završena, grejanje koči povratak dece

Za drugu fazu ugovorom je predviđena rekonstrukcija sportske sale sa parternim uređenjem.

Pored ove škole, radi se i u Srednjoj školi „Sveti Sava“.

Po rečima načelnice opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj Fazile Azemović, kao zvaničan početak radova se računa 8. jun, a izvođač – ponovo firma Vijator – ima rok od 300 kalendarskih dana za završetak kompletne rekonstrukcije.

Ovaj projekat košta 200 miliona dinara.

Novac stiže iz evropskih fondova.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *