Putnička vozila sa srpskim tablicama ipak mogu na Kosovo

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. jun 2023. Na prelazima Končulj i Debce kod Preševa na administrativnoj liniji, ulazak na Kosovo je dozvoljen putničkim vozilima, dok je teretni saobraćaj obustavljen, potvrđeno je Bujanovačkim sa lica mesta.

-Automobilima sa srpskim tablicama može se ući na Kosovo uz standardnu proceduru koja predviđa prelepljivanje registarskih oznaka stikerima. Na drugoj strani, svim teretnim vozilima, kamionima, kombijima, kosovska strana ne dozvoljava ulazak – kažu naši sagovornici sa prelaza.

Kosovska vlada odlučila je u sredu uveče da svim vozilima sa srpskim registarskim oznakama zabrani ulazak na Kosovo, saopštio je portparol vlade Perparim Krieziu,  što je naš portal preneo.

Vlada Kosova zabranila ulazak vozila sa tablicama iz Srbije

Na prelazima Jarinje i Merdare putnički saobraćaj se takođe odvija normalno, uz pojačanu kontrolu vozila i putnika, ali od juče nije dozvoljen ulazak teretnih vozila koja imaju srpske registarske oznake, javlja Kosovo online.

Zabrana ulaska na Kosovo doneta je juče nakon hapšenja trojice kosovskih policajaca od strane srpske policije, na teritoriji opštine Raška.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *