Ruždi Halili, genijalac za marketing, patentirao jedinstveni način oglašavanja na svetu

Bujanovac, 15. jun 2023. (Foto Opština Bujanovac)- Direktor Komunalca Ruždi Halili je genijalac jer je jedini u Srbiji osmislio način reklamiranja preko računa koje preduzeće kojim rukovodi uručuje građanima, opšta je ocena advokata i eksperata sa kojima smo razgovarali. Kako su Bujanovačke ranije danas objavile, na poleđini poslednjeg računa za komunalne usluge nalazi se reklama jednog salona za masažu iz Vranja, što je sporno na više nivoa.

-Račun koji javno, dakle opštinsko ili državno, preduzeće isporučuje građanima ima snagu zvaničnog dokumenta i nikako ne sme da služi kao sredstvo za reklamiranje. U konkretnom slučaju, Komunalac na računu može da reklamira samo i jedino sebe, izričit je advokat iz Bujanovca.

Njegov kolega iz Beograda Slobodan Kremenjak objašnjava da račun javnog preduzeća ne sme nikako da bude oglasno sredstvo.

-Službeni račun kao oglasni prostor, pa to je genijalna ideja! Ali, da je to moguće i po zakonu, nje bi se do sada setio neko pre direktora iz Bujanovca, kaže Kremenjak i dodaje da ovaj slučaj nameće nekoliko pitanja.

-Da li JP Komunalac ima javnu nabavku ili tender za obavljanje usluga oglašavanja? Da li je registrovano za pružanje usluga oglašavanja? U ovom slučaju narušava se i konkurencija jer komunalno preduzeće uzima posao marketinškim firmama, kaže Kremenjak za Bujanovačke.

On priznaje da u svojoj višegodišnjoj praksi do sada nije čuo za sličan slučaj.

Oba naša sagovornika slažu se da je ovo slučaj za tržišnu inspekciju.

Komunalac na računima koje deli Bujanovčanima reklamira salon za masažu (Video)

JP Kumunalac je u Agenciji za privredne registre (APR) registrovan pod šifrom 3811- Skupljanje otpada koji nije opasan, što mu je, kako se navodi na sajtu, pretežna delatnost.

Ni reči, dakle, o pružanju usluga oglašavanja.

Ispada da je Ruždi Halili marketinški mag koji se dosetio ideje na kojoj mu mogu pozavideti sve one silne marketinške agencije koje koriste razne trikove i metode da dođu do klijenta. Naravno, Halili se do trenutka objavljivanja ovog teksta nije javio niti odgovorio na naše ponude.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *