„Svetosavci“ dobili diplome, Bujanovačke čestitaju

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 16. jun 2023. Maturantima Srednje škole „Sveti  Sava“ u Bujanovcu svečano su dodeljene diplome u utorak, u amfiteatru Ekonomskog fakulteta. Najbolji među njima nagrađeni su knjigama za odlični uspeh, a đak generacije Anastasija Janjić dobila je poklon od škole, Vukovu diplomu i 10.000 dinara od Foto studio Sky  iz Bujanovca.

Na samom početku po poslednji put učenicima se obratila direktorka škole Svetlana Manasijević.

-Evo dođosmo i do poslednjeg školskog časa, želim da vam se zahvalim što je matursko veče prošlo onako kako dolikuje generaciji koja napušta ovu školu. Želim vam sve najlepše. Nadam se da ćete ostvariti sve što ste zamislili, da ćete usvojiti prave životne vrednosti i verujem da će neki od vas jednog dana biti moje kolege – rekla je Manasijevićeva.  Istakla da je ovo za nju emotivan trenutak, jer sve učenike doživljava kao svoju decu.

Razredne starešine uručile su diplome i knjige učenicima, a Vukovu diplomu, pored Anastasije Janjić, dobila je i učenica Emilija Veličković.

Za najboljeg među učenicima trećeg stepena, smera kuvar-konobar, diplomom i knjigom nagrađen je učenik Andrej Tasić.

Razrednog starešinu učenicima sa smera finansijski administrator, Mariju Stanković, pitali smo koji je njen utisak o generaciji koja napušta školu.

-Uspešno smo izveli ovu generaciju, svi su položili razred i maturski ispit, proslavili smo matursko veče u divnoj atmosferi, tako da bih želela da ih u tom smislu i ispratimo, u zdravlju i veselju – kaže za Bujanovačke Stankovićeva.

Bar trećina maturanata, po njenim rečima, od ukupno 82 koliko ih je ove godine završilo Ekonomsku školu u Bujanovcu, nastaviće dalje školovanje.

Među maturantima ima zainteresovanih za Medicinski fakultet u Nišu, Višu medicinsku školu u Ćupriji, Učiteljski fakultet u Vranju, ali i za Višu vaspitačku školu i Ekonomski fakultet u Bujanovcu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *