Ljiljančani tri nedelje bez vode

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 19. jun 2023. Selo Ljiljance gotovo tri nedelje je bez vode za piće, a ozlojeđeni meštani preko Bujanovačkih zahtevaju od rukovodstva JP „Komunalac“ da pod hitno reši problem.

-Dokle više da čekamo, moji unuci ne mogu da čekaju na vodu. Žalosno je šta trpe deca, ovo je iživljavanje – rekla je našem portalu meštanka Ljiljanca u ponedeljak.

Ona je potvrdila informacije koje su pre nedelju dana objavile Bujanovačke da je problem sa vodosnabdevanjem u selu prozrokovala nova buster pumpa koja se pokvarila odmah po puštanju u rad.

Ljiljance bez vode danima, meštani kažu da se pokvarila nova buster pumpa

-Zamenili su staru neispravnu pumpu, ja sam lično videla radnike Komunalca kada su došli u selo, ali i ta nova pumpa se brzo pokvarila, a mi smo sve vreme bez vode – kaže naša sagovornica.

Po njenim rečima, prazna obećanja su sve što su do sada dobili od direktora komunalnog preduzeća Ruždija Halilija.

-Te danas će sutra će, te ova pumpa te ona pumpa, više nas ne zanimaju izgovori za njihovu nesposobnost, hoćemo vodu, ne može se više ovako – poručuje ona.

Po starom običaju, kao da je na čelu privatnog, a ne javnog preduzeća, Halili nastavlja da ignoriše Bujanovačke i ni danas nije odgovorao na pozive i poruke u vezi situacije u Ljiljancu.

U kabinetu predsednika opštine Nagipa Arifija, Halijevog šefa, takođe nismo dobili odgovor na pitanje da li će Opština konačno da preduzme nešto povodom situacije u Ljiljancu.

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *